Patru judecătoare din Banat au fost sancționate de CSM

Patru judecători reșițeni au fost sancționați de Consiliul Superior al Magistraturii, chiar înainte de sărbători.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia judiciară împotriva magistraţilor Melinda Bronz, judecător la Judecătoria Reşiţa, Monica Matuschka, Simona Beg şi Viviana Vasilovici Stiuj, judecători la Tribunalul Caraş-Severin, aceștia fiind sancționați cu diminuarea salariului și cu avertisment.

Inspecția judiciară a reţinut că judecătoarea Bronz, fiind învestită cu soluţionarea unei cauze în primă instanţă, nu a adus la cunoştinţa reclamantei posibilitatea formulării unei cereri de reexaminare împotriva dispoziţiei instanţei privind stabilirea taxei de timbru.

Pentru această omisiune, judecătoarei i-a fost diminuată indemnizația de încadrare lunară cu 20 la sută, pe o perioadă de șase luni.

Aceeași măsură disciplinară le-a fost aplicată judecătoarelor Matuschka și Beg, pentru că nu au pus în discuție excepția anulării unui recurs, deși l-au considerat ca insuficient timbrat, încălcând, astfel, principiul contradictorialității.

Judecătoarea Vasilovici Stiuj s-a ales doar cu un avertisment, deși sancțiunea a primit-o, potrivit inspectorilor CSM, pentru aceeași neglijență de care s-au făcut vinovate colegele ei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns