Patronatele din Construcții vor ieși în stradă din cauza eliminării facilităților

Patronatele din Construcții vor ieși în stradă din cauza eliminării facilităților

Patronatele din Construcții vor ieși în stradă din cauza eliminării facilităților

Angajații din construcții vor protesta în Piața Victoriei, în data de 26 iulie, din cauză că Guvernul vrea să implementeze încă de la 1 septembrie 2023 eliminarea facilităților fiscale din sectorul construcțiilor, deși prin PNRR măsura era planificată să se finalizeze până în 2028, conform stiripesurse.ro.

Federația Generală a Sindicatelor „Familia” a anunțat joi că organizează un protest față de intenția Guvernului României de a elimina facilitățile fiscale acordate sectorului de construcții. Protestul va avea loc pe 26 iulie, în Piața Victoriei din București, între orele 9 – 13.

CITEȘTE ȘI: Cinci cetățeni din Nepal, care voiau să treacă frontiera în Serbia, pe jos, au fost opriți din drum de polițiști

„Graba cu care Guvernul României intenționează să-și încalce angajamentele luate prin PNRR este greu de înțeles. Conform PNRR, „Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, Guvernul României s-a angajat în fața UE că va modifica Codul Fiscal „în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor. Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor va începe în 2025 și se va finaliza până la sfârșitul anului 2028” (subl. n.). Așadar, de ce Guvernul României vrea să introducă dintr-o dată, de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 – 2028?”, arată Federația sindicală.

Sindicaliștii susțin că acest lucru „afectează credibilitatea statului român și introduce o mare doză de instabilitate și lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât și firmele din sector”.

„În consecință, considerăm că este mai mult decât justificat protestul lucrătorilor din construcții și industria materialelor de construcții, ale căror venituri vor fi grav afectate, dacă o astfel de măsură intempestivă va fi luată de către guvernanți”, afirmă sindicaliștii.

Președintele FGS „Familia”, Gheorghe Bălăceanu, a făcut un apel nu doar către membrii de sindicat afiliați la federație, ci către toți constructorii din România, de a participa la protestul din 26 iulie:

„Dragii mei colegi, Guvernul României nu renunță la eliminarea facilităților fiscale pentru constructori și pentru lucrătorii din industria materialelor din construcții.

Fac un apel către toate sindicatele afiliate, către toți lucrătorii din cele două sectoare de activitate care vor fi afectați drastic de aceste măsuri să fie prezenți la protestul din 26 iulie de la București. Avem autorizație obținută conform legii. Este momentul să luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să muncim în România, nu să fim alungați din țară, în căutarea unor salarii mai bune în străinătate”.

Sursa foto: Facebook/FGS „Familia”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *