Patriarhul Daniel dă startul campaniei pentru referendum: Darul vieţii se naşte din iubirea între un bărbat şi o femeie

ortodocși

Adunarea Naţională Bisericească îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocşi români să participe la referendumul din 6 – 7 octombrie şi să spună ‘da’ clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, transmite Patriarhia Română.

Într-un comunicat transmis după Adunarea Naţională Bisericească, care a avut loc sâmbătă, Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să participe la referendum şi ”să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze”, respectiv formularea „uniunea liber consimţită între soţi” să fie înlocuită cu „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

„Prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Patrioarhul Daniel mai arată că participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un „act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere”.

El arată că „referendum” înseamnă: „consultare directă a cetăţenilor chemaţi să se pronunţe prin vot asupra unui proiect de lege de o deosebită importanţă pentru stat sau asupra unor probleme de interes general” (DEX).

„Aşadar, participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român.

De fapt, în articolul 2 din Constituţia României se precizează că prin referendum se exprimă suveranitatea naţională a României”, transmite Patriarhul Daniel.

El mai spune că, „în pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor”, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Patriarhul Daniel dă startul campaniei pentru referendum: Darul vieţii se naşte din iubirea între un bărbat şi o femeie

Lasă un răspuns