Pascotă, dublu campion naţional!

pascota 1

În weekend-ul trecut, Ionel Pascotă a participat la ultimele două etape ale Campionatului European BMU, desfăşurate în Grecia, pe circuitul de la Serres. El s-a impus în ambele curse, care au contat atât pentru competiţia internă a României, cât şi pentru cea din Bulgaria.

Sâmbătă, în prima zi de concurs, pe o ploaie deloc prietenoasă şi plecat din poziţia a patra, Pascotă a reuşit să facă o cursă excepţională, trecând la conducere încă din turul al doilea de circuit. La finalul etapei cu numărul 11 a Campionatului European BMU, el a încheiat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Duminică, în faţa câtorva mii de spectatori aflaţi în tribune şi pe marginea circuitului din Serres, Ionel Pascotă şi ceilalţi concurenţi au făcut un adevărat show. Deşi a plecat din pole-position, giroceanul a coborât până pe locul al treilea în cursă, iar când mai erau doar cinci ture de circuit până la finish el a început un adevărat tur de forţă pentru a recupera poziţiile pierdute.

Astfel, în ultimul tur al etapei, Pascotă a reuşit să ajungă din nou pe locul întâi, pe care a şi trecut linia de sosire. În ciuda rezultatelor excepţionale, Ionel Pascotă s-a clasat al doilea în Campionatul European BMU, la doar trei puncte de medaliatul cu aur.

ionel pascota

„Cele trei puncte au fost pierdute din cauza unor probleme de ordin tehnic apărute în etapele patru şi cinci din România”, a explicat Ionel Pascotă.

El nu se plânge, însă, pentru că în urma rezultatelor de la Serres a obţinut din nou două titluri de campion naţional, al României şi al Bulgariei, acumulând în acest moment nu mai puţin de 40 de titluri de campion de-a lungul unei cariere de excepţie.

„Vreau să-i mulţumesc tatălui meu şi fiului meu Patrick, care participă alături de mine la antrenamente. Pe fiecare circuit mare unde există şi circuit mic Patrick vine alături de mine şi se antrenează, iar după antrenamente vine alături de mine, pe circuit, în postura de susţinător.

patrick pascota

Fiind final de sezon, mai vreau să le mulţumesc tuturor sponsorilor care ne-au fost alături, dar şi Primăriei Timişoara pentru spijinul acordat.

Vreau să mulţumesc în mod deosebit Consiliului Judeţean Timiş, fără de ajutorul căruia nu am fi reuşit aceste rezultate excepţionale în acest sezon. Aş dori să dedic aceste reuşite unchiului meu, care în urmă cu numai câteva zile a părăsit acestă lume, trecând în lumea celor drepţi”, a spus Ionel Pascotă la revenirea în ţară.

Pentru cei doi campioni din familia Pascotă, Ionel şi Patrick, urmează o pauză binemeritată de aproximativ două luni. În ianuarie, ei vor relua antrenamentele pe circuite din Emiratele Arabe Unite şi Spania, unde vremea este mult mai blândă decât în ţara noastră în prima lună a anului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *