Pasarela Gelu intră în reabilitare, după cinci ani de amânări

pasarela

Pasarela Gelu intră în reabilitare, după cinci ani de amânări.

Administrația timișoreană a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a Pasarelei Gelu-Crizantemelor, care face legătura între cartierele Iosefin și Dâmbovița.

Se vor face atât lucrări de consolidare a structurii și extinderea pe laterală, cât și conectare a podului cu pistele de bicicletă existente.

Conform proiectului, podul  va avea piste de biciclete, zonă verde și spațiu pentru deplasarea pietonilor. Acesta va fi iluminat arhitectural și pietonal. Lucrările cuprind reabilitarea suprastructurii, relocarea rețelelor, lucrări la rețelele utilitare, mai exact la cele electrice, gaze naturale, canalizare pluvială, canalizare tehnică și amenajare de zone verzi.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza pentru Banat și Crișana

„Începem un proiect important pentru timișorenii care locuiesc în Iosefin și Dâmbovița: pasarela Gelu devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi. Pista de biciclete de pe pasarelă va fi conectată cu pistele de pe malul Begăi și va fi accesibilă pentru toată lumea. Adică, nici părinții cu cărucioare, nici bicicliștii și nici persoanele în scaun cu rotile nu vor mai depune eforturi să ajungă pe pasarelă”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

pasarela 1

Reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor a intrat în dezbatere încă din vara anului 2019, când consilierii locali au aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI). În noiembrie 2021, primăria a lansat o licitație prin care căuta o firmă care să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița. Două firme s-au arătat interesate de reabilitarea pasarelei, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în numai șase luni de la semnarea ordinului de începere. Procedura a fost însă anulată în martie, din cauza unor „abateri grave […] și erori/omisiuni în cadrul documentației tehnice”.

În luna august 2022, Primăria Timișoara a relansat licitația pentru găsirea unei firme care să reabiliteze Pasarela Gelu, însă niciuna dintre firmele interesate nu a parcurs toți pașii până la finalizarea procedurii.

La cea de-a treia relansare a procedurii, de la finele lunii septembrie 2022, o singură firmă, din Arad, a intrat în evaluare tehnică. Aceeași companie se numară și printre cele patru care vor să construiască stadionul modular, de tip “lego”, din Calea Buziașului.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență. Prin acest proiect, podul va fi consolidat și va deveni din nou sigur pentru utilizare.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 6 luni. Valoarea contractului de execuție este de aproximativ 12 milioane de lei, fondurile provenind exclusiv din bugetul local.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pasarela Gelu intră în reabilitare, după cinci ani de amânări

  1. Dar pasarela de la parcul Copiilor se mai reabiliteaza in acest cincinal? Podul pietonal are structura de rezistenta corodata, zidaria crapata si lipsa, iar plasa de protectie de la balustrada este rupta de idiotii care dupa ce isi agatara lacatele iubirii, la despartire au taiat plasa de sarma pentru a arunca lacatelul simbol al prostiei lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *