Pasajul Jiul a fost inaugurat și deschis circulației

O ceremonie care a durat aproximativ o oră, la care au luat parte oficialități timișorene, activul de partid, reprezentanți ai constructorului și simpli cetățeni, conținând inclusiv un episod de muzică clasică interpretată la instrumente de suflat, a precedat darea în circulației a Pasajului Jiul.

Acesta poate fi utilizat la întreaga sa capacitate, de cinci benzi, trei dinspre Calea Circumvalațiunii spre Bulevardul Republicii și două în sens contrar. Există trotuar pe ambele părți ale pasajului, iar pe una dintre ele, și piste pentru biciclete, iar lucrarea aduce un plus de modernitate în oraș. Primarul Timișoarei a trecut primul pe sub pasaj, la ora 15, conducând Mercedesul municipalității și avându-l în dreapta pe Vasile Paraschiv.


Lucrările la Pasajul Jiul și lărgirea la patru benzi a străzii cu același nume au început în august 2016 și au costat bugetul local 17,6 milioane de lei plus TVA. Conducerea municipalității a explicat că termenul de finalizare – primăvara anului viitor – a fost devansat cu câteva luni.

Un aspect legat de marcaje a rămas, totuși, neclarificat. Pe Bulevardul Republicii, în dreptul pasajului, există pe asfalt un fel de caroiaj executat cu vopsea albă. Acesta ar trebui să îndrume șoferii, dar mulți se plâng că mai mult îi derutează. Cum de față la inaugurarea de duminică au fost și mai mulți reprezentanți ai poliției rutiere, nu se poate concluziona decât că lucrurile sunt în regulă din punctul de vedere al acestei instituții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Pasajul Jiul a fost inaugurat și deschis circulației

  1. Cică dacă de mic ești prost când ești mare numai te joci , așa și cu edilul nostru , cică dacă se constată că nu e în regulă , el robul , va remedia , pe banii cui și cine va plăti toate experiențele lui tâmpite , ce s-a făcut acolo nu există în nici o normă privind marcajele , dar e totul posibil , arată ca niște hieroglifle egiptene

Lasă un răspuns