Parteneriat transfrontalier pentru echilibrarea pieţei muncii

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT), împreună cu Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat, în calitate de partener coordonator, și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, prin Camera Regională din Districtul Central al Banatului Zrenjanin, demarează proiectul transfrontalier intitulat „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”.

Iniţiativa e finanţată prin Programul INTERREG IPA de cooperare România – Serbia. Obiectivul general al proiectului vizează crearea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, urmare a ratei ridicate a șomajului din statul vecin și a lipsei de angajați în partea de vest a ţări noastre. Proiectul are o durată de implementare de 12 luni, începând cu cea în care ne aflăm, iar bugetul este de 233.975 euro. Grupul-țintă al proiectului este format din: şomeri și persoane care se află în căutarea unui loc de muncă; reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale; firme și alte organizaţii; asociaţii care sprijină dezvoltarea afacerilor; alte categorii, inclusiv rezidenți din regiunea transfrontalieră.

În cadrul proiectului se vor derula următoarele activități importante: elaborarea unui studiu privind forța de muncă din regiunea transfrontalieră România-Serbia, care va conține analiza situației actuale, obiective, măsuri și priorități, oferind un model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației prezente atât pentru partea română, cât și pentru cea sârbă; crearea unei comitet consultativ, care va sprijini punerea în aplicare a planului comun de acțiuni și organizarea conferințelor tematice; instruirea a 80 de persoane din grupul-țintă (cetăţeni care se află în căutarea unui loc de muncă, tineri, persoane care intenționează să își deschidă o afacere proprie) prin sesiuni de training gratuite; organizarea unui târg al locurilor de muncă în România și organizarea unei întâlniri business to business în domeniul forței de muncă, în Serbia; crearea unui portal cu informații specifice din domeniu, disponibil în trei limbi – română, sârbă şi engleză. Informații suplimentare pot fi obţinute telefonic, la nr. 0372.185.285, e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Adrian Almăşan, coordonator de proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.