Parlamentarii vor salarii duble! Indemnizaţia deputaţilor şi senatorilor ar urma să fie 9.000 de lei

parlamentari1

Foto: realitatea.net

După demnitari, şi parlamentarii vor salarii mai mari. Indemnizaţiile deputaţilor şi senatorilor ar putea fi dublate la 9.000 de lei, din sesiunea parlamentară viitoare.

După ce au fost mărite salariile demnitarilor, parlamentarii vor şi ei creşterea indemnizaţiilor. Sau, mai bine zis, dublarea lor!

Deputatul Daniel Fenechiu a mărturisit că există, de ceva vreme, zvonul că lefurile aleşilor vor ajunge la 9.000 de lei, iar asta ar urma să se întâmple în sesiunea parlamentară următoare.

Majorarea ar urma să se aplice de la 1 septembrie.

„Încă din momentul în care au apărut primele informaţii despre noua Lege a salarizării bugetare, s-a discutat despre faptul că, urmare a acestei majorări de lefuri în sistemul public, printre beneficiari vor fi şi parlamentarii. Sumele avansate la data respectivă, când a fost lansat în zona de discuţii, fiind preşedintele României – undeva la 20.000, iar parlamentarii – undeva la 13-14.000, extrem de aproape de miniştri. Ulterior, pe parcursul trecerii timpului, n-au mai existat foarte multe informaţii despre aceste majorări până în momentul în care a apărut ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate salariile la primii 48 de oameni în stat. La acea dată, circula printre parlamentari informaţia că s-au modificat într-o oarecare măsură datele problemei, că parlamentarii nu vor mai primi indemnizaţii la nivelul miniştrilor, indemnizaţia parlamentarilor urmând să fie circa 9.000 de lei net, urmând ca această majorare să se aplice de la 1 septembrie. Nu am nicio îndoială că, în următoarea sesiune parlamentară, odată cu Legea salarizării în sistemul public, vor fi majorate toate indemnizaţiile. Deci nu am niciun dubiu că vor fi mărite şi lefurile parlamentarilor”, a declarat Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat.

„Într-adevăr, va fi o mărire a salariilor, nu se vor dubla. Din ce am înţeles, undeva la 57% va fi majorarea. Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă este o oportunitate acum pentru mărirea salariilor parlamentarilor, dar dacă facem o analiză la rece, putem să spunem că salariile parlamentarilor români sunt undeva la 25-50% din salariile directorilor agenţiilor din România, şi asta se poate verifica”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, deputatul Ştefan Burlacu.

La rândul său, deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că atât timp cât salariile, indiferent de sectorul de activitate, vor crește, „automat trebuie să crească salariile parlamentarilor”, odată cu Legea salarizării unitare. Potrivit deputatului PSD, vorbim așadar de o dublare sau de o creștere cu 60 la sută a salariilor parlamentarilor pentru că „nu se poate altfel”.

„În niciun caz nu poate fi vorba din septembrie. Din câte știu eu, odată cu Legea salarizării unitare, atâta timp cât vor fi crescute salariile din toate sectoarele de activitate este normal să crească și salariile parlamentarilor. Reamintesc, odată cu salarizarea unitară vor crește și salariile profesorilor și ale medicilor și ale celor din administrația locală și centrală și, în aceste condiții, se va aplica cu 1 decembrie. În aceste condiții este normal să se majoreze și indemnizațiile parlamentarilor”, a spus Florin Iordache.

Întrebat cu cât vor fi majorate, Florin Iordache a răspuns:

„Nu se știe. Legea este în dezbatere publică. Triplare în niciun caz. Legea va intra în dezbatere în septembrie și cu aplicare începând cu 1 decembrie (…) Totuși, putem discuta de o indemnizație decentă atâta timp cât vor crește salariile la nivelul administrațiilor centrale, vi se pare normal ca un secretar de stat să aibă salariul mai mare ca un parlamentar? Din punctul meu de vedere, nu. Toată lumea dorește o anumită reașezare. Dacă discutăm de salariul minim, normal că o sa pară foarte mare, dacă o discutăm de o medie europeană este foarte mică. Dacă discutăm despre o anumită nevoie, cred că iar trebui reașezată. Trebuie să discutăm despre un act de dreptate. Nu putem să vorbim de o egalitate între puteri dacă nu există un anumit echilibru între salarizarea acestora”.

În prezent, indemnizaţia unui parlamentar este de aproximativ 5.000 de lei.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Parlamentarii vor salarii duble! Indemnizaţia deputaţilor şi senatorilor ar urma să fie 9.000 de lei

  1. Mai lasati fotografiile astea idioate cu parlamentari romani dormind! Dati o cautare pe google images si veti gasi parlamentari dormind in toate parlamentele lumii, inclusiv in parlamentul european. Exista o explicatie stiintifica, care nu are nimic cu lenea, catati-o si pe aia!

  2. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *