Părinţii, liberi când şcoala se întrerupe neprogramat?

Părinţii angajaţi ar putea beneficia de zile libere la locul de muncă atunci când şcoala se întrerupe brusc, din cauza condiţiilor atmosferice neprielnice, aşa cum s-a întâmplat luna trecută.

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de parlamentarii ALDE, aflat în stadiu final, în zilele în care şcoala este închisă, părinţii nu vor merge la serviciu.

„Am primit foarte multe solicitări de la părinţi care nu aveau cu cine să lase copiii. Şcoala se întrerupe brusc, nu era ceva anunţat, aşa că variante nu prea sunt”, spune Marian Cucşa, deputat ALDE Timiş.

Pe de altă parte, se află în dezbatare un proiect al ALDE vizând introducerea voucherelor pentru cultură, care se acordă tinerilor care împlinesc 18 ani.

Dacă proiectul va fi adoptat, tinerii vor primi un voucher cu care pot intra la muzee, teatre, opere, spectacole, fiind un intrument care să stimuleze aplecarea spre partea culturală.

Nu se ştie care va fi valoarea unui vocuher, însă deputatul Cucşa spune că vorbim de sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

0 Comments

No Comment.