Părinții, acasă fără plată cu copiii care învață online

clasa

Alegerile locale din 27 septembrie vor închide, pentru 3-4 zile lucrătoare, unitățile de învățământ în care vor fi organizate secții de votare. Oficialii din Ministerul Educației au în vedere însă continuarea cursurilor în sistem online, astfel încât procesul educativ să nu fie întrerupt. În aceste zile, însă, părinții copiilor de până la 12 ani care vor desfășura lecții în mediul virtual nu vor putea beneficia de zile libere plătite de la stat pe baza OUG 147/2020, astfel încât să-i poată supraveghea și sprijini în activitățile online.

CITEȘTE ȘI: Cazuri de coronavirus în creștere în mai multe țări europene

Aceasta, întrucât indemnizația prevăzută în actul normativ respectiv se acordă doar în contextul în care există cazuri de infectare într-o unitate de învățământ, situație care impune, pe perioada stabilită de direcțiile de sănătate publică, continuarea orelor doar în sistem online. Problema neremunerării reprezentanților legali ai celor care nu merg fizic la școală sau la grădiniță din motive neimputabile lor nu s-a ivit doar în acest context, al organizării alegerilor locale. Din lipsă de spațiu, mii de unități de învățământ din țară (circa 250 la nivelul județului Timiș) și-au reorganizat activitatea în sistem hibrid, astfel încât o parte dintre preșcolari și elevi să efectueze instruirea educativă de acasă.

Însă, în această situație, părinții care trebuie să-i supravegheze pe copii și să-i sprijine în demersul instructiv nu beneficiază de acordarea indemnizației prevăzută în OUG 147/2020, pentru că unitățile educative pe care aceștia le frecventează nu au fost închise ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire.

Puși în fața faptului împlinit, pentru a nu-și pierde serviciul, mulți dintre părinții preșcolarilor și elevilor de vârstă mică au fost nevoiți să caute soluții de compromis pentru această situație problematică, apelând, de exemplu, la bone, rude sau cunoștințe pentru supravegherea copiilor în timpul derulării orelor online. Unii, însă, neavând de ales, au fost forțați de împrejurări să renunțe chiar la locurile de muncă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Părinții, acasă fără plată cu copiii care învață online

Lasă un răspuns