Părinți condamnați pentru că și-au retras copiii de la școală și i-au înscris la homeschooling

Părinți condamnați pentru că și-au retras copiii de la școală și i-au înscris la homeschooling

Părinți condamnați pentru că și-au retras copiii de la școală și i-au înscris la homeschooling.

Patru luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și obligația de a munci câte 40 de zile în folosul comunității.

Este condamnarea primită de doi părinți bihoreni acuzați de împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu după ce și-au retras patru copii de la școală pentru a-i înscrie în sistemul de învăţământ de tip homeschooling.

CITEȘTE ȘI: Înzestrări gospodărești, într-o comună timișeană

Conform bihon, cei doi soți au invocat, printre altele, faptul că nu sunt de acord cu utilizarea internetului și nici cu orele online.

Sentința a fost pronunțată la finalul anului trecut de Judecătoria Aleșd, dar nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Părinții nu au vrut nici tablete, nici cursuri online

Conform rechizitoriului, polițiștii au fost anunțați de conducerea unei școli din Bihor că, ”în luna septembrie a anului 2021, părinţii i-au retras şi împiedicat pe cei patru copii să urmeze cursurile învăţământului general obligatoriu”.

Părinții le-au explicat anchetatorilor că în timpul pandemiei nu au fost de acord cu predarea orelor în sistem online și au refuzat tabletele oferite de personalul școlii, considerând gestul drept o formă de presiune.

Când copiii au revenit la școală, s-a pus din nou în discuție trecerea la cursurile online, moment în care mama și tatăl celor patru elevi au decis să îi educe acasă, în sistem homeschooling.

”Au decis retragerea copiilor de la şcoală întrucât nu sunt de acord cu utilizarea internetului, canalele TV media, respectiv cursurile online pe care copiii le efectuau în perioada de pandemie. Apreciază că au făcut o alegere bună pentru viitorul copiilor lor”, a reținut Judecătoria Aleșd.

Părinții i-au înscris pe cei mici la o ”academie” din Statele Unite, care – au observat anchetatorii – nu a oferit cursuri online, ci le-a permis să îşi aleagă modul în care să îşi educe copiii.

De altfel, cei doi soți au recunoscut că se ocupau singuri de educația minorilor, timp de trei ore pe zi, după un program flexibil și folosind manuale românești cumpărate din librării.

Din acest motiv, specialiștii care au întocmit un raport de evaluare psihologică în acest caz s-au întrebat ”cum ar putea (organizația din SUA – n. red.) să ofere diplome de absolvire pe programă şcolară românească?”

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Părinți condamnați pentru că și-au retras copiii de la școală și i-au înscris la homeschooling

  1. De ce nu ii condamna pe toti care au o diplomă de zece clase de la stat si nu știu sa scrie? De ce e la liber pe internet și poti accesa fara nici o bariera site uri imorale? Ce s a urmărit, umilirea parintilor pentru ca nu vor ca acesti copii sa se uite la toate mizeriile de pe internet?
    Se teme directorul reclamant ca ramane fara copii la scoala si fara koc de munca?

  2. Accesul pe internet la site uri imorale este fara nici o restricție.
    Sunt multi posesori analfabet i de diplome de la stat si nu ii condamna nimeni.
    Un director de școală reclamagiu care face pe el de frica sa nu i se desfiinteze scoala din lipsa de elevi.

  3. Este libera alegere a parintilor cum își educa copiii.Nu aș vedea nimic ilegal în această decizie a parinților.

  4. Inainte de a trage niste concluzii ar trebui publicata sau facut un link la motivarea judecatorului. Au avut avocat? Cine sunt procurorii? Fosti securisti? comunisti ? De ce alte lucruri mai sunt acuzati caci din cate spune articolul nu au impiedicat invatarea, ci doar au ales ceva alternativ… deci judecatorul, daca este adevarat ce este scris in articol, este analfabet functional/ penibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *