Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide în 6 decembrie

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide în 6 decembrie

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean se deschide în 6 decembrie

Din 6 decembrie 2022, pe parcursul a 22 de zile, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va fi locul de poveste cu obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D.

CITEȘTE ȘI: Fain la Timișoara, nu-i așa? Doar pieton să nu fii (Video)

Parcul Crăciunului va pune accent pe implicarea activă a artiștilor, artizanilor și a operatorilor culturali din zona de vest a țării. Vizitatorilor li se pregătesc experiențe senzoriale și vizuale surprinzătoare, menite să transforme Muzeul Satului într-un loc idilic, transmite Consiliul Judetean Timiș.

Simbolul principal al Parcului Crăciunului va fi steaua, reprezentând lumina și călăuzind vizitatorii prin povestea Parcului.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un iglu de mari dimensiuni, în interiorul căruia vor avea loc o serie de spectacole, concerte și show-uri cu efecte speciale dedicate publicului, indiferent de vârstă. Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit.

Punct central și în ediția de anul trecut, patinoarul va avea 500 de mp și va fi accesibil atât copiilor cât și adulților, în mod gratuit.

Parcul Crăciunului va cuprinde și o călătorie prin lumea culinară, pentru că se vor îmbina, cu gust și aromă de sărbători, oferta de mâncare tradițională cu bucătăria actuală. Căsuțele vor deservi artizanilor care vor expune produsele lucrate de mână, în tema sărbătorilor de iarnă.

În cadrul programului vor fi incluse momente artistice și activități realizate de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș: Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Accesul în incinta Parcului Crăciunului este liber, toate activitățile și atracțiile fiind gratuite.

Programul este de luni până duminică, în intervalul orar 17:00 – 22:00.

Foto: Facebook/Parcul Crăciunului


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *