Parcul auto din Ungaria îmbătrânește drastic. Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant încă în uz

Parcul auto din Ungaria îmbătrânește drastic. Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant încă în uz

Parcul auto din Ungaria îmbătrânește drastic. Mii de modele Moskvich, Wartburg și Trabant încă în uz.

În Ungaria parcul auto îmbătrâneşte constant și rapid, arată un studiu al publicației INFOSTART, citat de Rador. În patru ani vârsta medie a autoturismelor aflate în circulaţie a crescut cu un an întreg, ajungând la 15 ani. Parcul auto s-a apropiat pentru prima dată de 12 ani în 2002, după care a urmat un deceniu de „întinerire” pentru ca până în 2007 media să se apropia de 10 ani. Din 2011 au urmat din nou ani de îmbătrânire.

Astfel, indicele de anul trecut este cu peste 3 ani mai rău decât media UE (care este de 11,8 ani), iar dintre ţările membre ale UE situația este mai precară doar în România (16,8 ani).

CITEȘTE ȘI: Doar un sfert dintre pacienții spitalizați cu COVID își revin complet după un an. Concluziile unor cercetători

Printre motive se află şi faptul că mai mult de jumătate dintre autoturismele înmatriculate pentru prima dată în Ungaria sunt maşini folosite, vechi de câţiva ani şi sunt importate mai ales din Europa de Vest.

Acest proces indică faptul că vârsta medie a celor mai răspândite trei mărci de automobile din Ungaria (Opel, Suzuki și Volkswagen) este cu un an și jumătate mai mare decât cea a întregului parc auto.

Între timp, pe drumurile Ungariei încă mai circulă peste 300 de autoturisme Moskvich, care este una din ce cele mai vechi mărci auto, având vârsta medie de 42,4 ani, precum şi peste nouă mii de maşini Trabant, care au vârsta medie de 34,5 ani.

Dintre mașinile Wartburg de vârstă medie similară (34,7 ani), 4.165 au rulat în toată țara anul trecut.

g4media

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *