Parcelele gratuite pentru case îi așteaptă pe tinerii timișoreni. Care sunt criteriile de punctaj

teren tineri

La sfârșitul acestei săptămâni va expira termenul pentru depunerea cererilor de teren gratuit de la Primăria Timișoara pentru construirea de case.

Cele 128 de parcele de aproape 300 de metri pătrați fiecare se află în zona Ovidiu Balea și sunt dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care nu au mai avut proprietăți în orașul de pe Bega și îndeplinesc criterii specifice, aprobate de consilierii locali în luna noiembrie a anului trecut.

Cum legea care dă posibilitatea administrației locale să pună la dispoziția tinerilor a intrat în vigoare de peste zece ani, și numărul solicitărilor este destul de ridicat.

VIDEO! Cum îşi încearcă… norocul unii timişoreni pe Bega îngheţată

„Există cereri depuse, sunt trecute 1.064 de dosare, dar este o prostie, pentru că se iau în considerare doar cele depuse la ora actuală, după hotărârea de consiliu local din noiembrie. Nu mai contează că acum zece ani au fost depuse nu știu câte cereri, la unele nici măcar nu mai sunt îndeplinite condițiile de eligibilitate.

Dintre aceste cereri vechi, doar puține au fost reluate cu piesele care trebuie acum. Încă nu s-au verificat cu acuratețe dosarele să vedem ce corespunde, dar, în mare, ar fi suficiente cereri ca să se dea toate parcelele. Primăria va amenaja rețelele de utilități, urmând ca persoanele care vor construi să se racordeze la ele”, a declarat primarul Nicolae Robu pe această temă.

Criterii de punctaj

Printre criteriile de departajare a cererilor se mai află cel de deținere a sumei de minimum 40.000 de lei (sau echivalentul în valută) într-un cont bancar deschis pe numele titularului. Se va ține de cont de venitul mediu lunar pe membru de familie (cu cât mai mare, cu atât mai multe puncte), de nivelul de pregătire, de starea civilă, data stabilirii în Timișoara, condițiile de locuit și vechimea cererii.

Trafic dat peste cap pe Calea Lugojului din Timişoara, în urma unui accident

La punctaje egale vor avea prioritate persoanele solicitante care se încadrează într-o categorie de persoane cu handicap sau sunt beneficiari ai Legii 341/2004. Dacă acest criteriu nu este suficient, departajarea se va face în funcţie de data depunerii cererii (ziua/luna/anul), având prioritate solicitantul a cărui cerere are vechimea cea mai mare.

Se pot atribui la cerere și în limita posibilităților parcele alăturate unui grup de persoane care se încadrează în prevederile Legii 15/2003.

În cazul familiilor de tineri căsătoriţi se vor solicita declaraţii autentificate în faţa notarului public de la ambii soţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Parcelele gratuite pentru case îi așteaptă pe tinerii timișoreni. Care sunt criteriile de punctaj

  1. Rușine sa va fie!! Am depus o astfel de solicitare în 2003, dar tot ce s-a dat atunci a fost doar pentru piloși! Deși am îndeplinit toate condițiile, nu am primit nimic! Mai mult în perioada de așteptare, am ținut 5000 de euro în banca ( era condiția de baza sa dovedești ca ai cu ce sa începi construcția casei), care intre timp s-au devalorizat, caci preturile la terenuri, sau apartamente au crescut. SUNTEȚI CU TOTII NIȘTE MINCINOȘI CORUPTI!! Oare pana când se mai continua în felul ăsta? ?! Nu va gândiți ca unii tineri chiar își pun speranțe în promisiunile voastre! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!

  2. Stati inistita doamna adela ca le-au crescut copii cosilierilor de aceea sa dau ca prostime nu primeste nici acuma sau credeti ca sau schimbat criteriile din 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.