Parcare cu șase niveluri supraterane, într-un mare oraș din vestul țării. Este a patra parcare de acest fel construită în ultimii ani

parcare 22

Începând de luni, 9 noiembrie, parcarea supraterană de pe strada Braşovului a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

„Invităm cetăţenii, pe toţi cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Parcarea de pe strada Braşovului este cea de-a patra construită de către ADP în Oradea, după parcarea din strada Tribunalului, cea de la Spitalul Municipal şi parcarea subterană din strada Independenţei. De asemenea, avem în construcţie şi o altă parcare în zona centrală, cea de la fosta bază sportivă Voinţa, care, conform termenului de execuţie, va fi la dispoziţia cetăţenilor în vara anului viitor. Parcarea de pe strada Braşovului este în stare perfectă de funcţionare, iar aşa cum orădenii s-au obişnuit deja în cazul celorlalte parcări construite de municipalitate, şi aceasta va fi la dispoziţia cetăţenilor în mod gratuit în primele 90 de zile de la deschidere”, a anunţat primarul Florin Birta, la inaugurarea parcării.

Parcarea de pe strada Braşovului, situată între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, este prevăzută cu 395 de locuri, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa construită a viitoarei parcări este de 2.142 mp, în timp ce suprafaţa utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcţia are şase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Valoarea lucrărilor a fost de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din surse proprii de către Administraţia Domeniului Public SA Oradea, iar imobilul parcării a fost predat de către ADP Primăriei Oradea.

 

ebihoreanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Parcare cu șase niveluri supraterane, într-un mare oraș din vestul țării. Este a patra parcare de acest fel construită în ultimii ani

  1. Unde sînt acum imbecilii care țipau pe aici în urmă cu două luni că Robu a făcut ceva ? Tot ce a făcut a fost să fure și să risipească banii orașului pe tot felul de tîmpeni, aducătoare de șpagă, probabil ! La ce buget are Timișoara față de Oradea, în 8 ani ar fi trebuit să avem 40 de parcări de astea prin tot orașul plus multe alte săli de sport și piscine. Dar avem trotuare șotron, semafoare din 20 în 20 de metri și palmieri în centru (apropos, unde or fi palmierii robulieni ?) de am ajuns de rîsul întregii țări. Zice o veche vorbă românească, omul sfințește locul și robu l-a spurcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *