Parapantist blocat între firele de curent electric, în vestul țării. Intervenție dificilă de salvare

parapanta

Un parapantist care a rămas suspendat între firele reţelei de electricitate din zona localităţii Brazi, în apropierea masivului Retezat, a fost salvat după o intervenţie dificilă a pompierilor militari şi a unui echipaj Salvamont.

 “Parapantistul suspendat de firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălţime, a ajuns în siguranţă la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat”, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 Bărbatul a fost preluat în nacela autoscării după ce s-a decuplat din sistemul care îl ţinea legat de parapantă. El nu prezenta leziuni şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, au precizat salvatorii. D.C.

În operaţiunile de salvare au fost implicaţi 10 pompieri militari de la Detaşamentele Deva şi Hunedoara, cu trei autospeciale şi un echipaj Salvamont.
 
În urmă cu mai puțin de o săptămână, o situație similară a avut loc în județul Arad unde un parapantist de 51 de ani, care a sărit de pe dealul de la Șiria, s-a izbit de firele de curent electric și a fost rănit. 

Foto ISU Hundoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *