Paradoxul dintr-o comună din Timiş

periam 2

Comuna Periam, compusă dintr-o singură localitate, este una dintre unitățile administrativ-teritoriale timișene populate, având peste 4.250 de locuitori, dintre care 750 de copii.

Locuitorii ei sunt, deci, de toate vârstele. Cu toate acestea, în două domenii, care țin de dezvoltare și de viitor, Periamul nu a reușit, cu toate progresele din infrastructura stradală.

CITEŞTE ŞI: Fenomen meteo rar produs în Timişoara

Până în prezent, în localitatea timișeană, nu reușit să se delimiteze un parc industrial și nici un perimetru de extindere rezidențială.

Culmea este că acest lucru se întâmplă cu toate că, în Planul Urbanistic General (PUG), este prevăzut unul dintre ele, respectiv primul. Este prevăzut, dar în realitate acesta lipsește cu desăvârșire.

Primarul Cornel Dumitraș ne-a declarat că, la primărie, sunt depuse 30-40 de cereri pentru parcele de case pentru tineri, dar instituția nu a dezvoltat nici un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a da curs acestor solicitări, pentru că nu dispune de terenul intravilan necesar.

A existat însă o tentativă nefinalizată de PUZ, care ar fi delimitat 40 de noi locuri de casă.

De menționat că, la Periam, sunt 570 de hectare de pășune, dar cum Legea pajiștilor nu permite să se diminueze această suprafață, autoritățile nu au făcut nici un demers pentru rezolvarea cererilor de loturi de teren pentru locuințe.

În aceste condiții, se poate construi numai în intravilan, dar și situațiile de dezmembrare în acest scop a parcelelor existente sunt destul de rare. Nu se poate însă spune că nu au apărut și clădiri noi de locuit.

S-a construit, chiar dacă nu la fel de mult ca în alte localități în care dezvoltarea rezidențială de după 1990 este spectaculoasă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns