Paradoxul din vămi: aglomerație sufocantă și totuși românii nu se întorc acasă

aglomeratie nadlac

Numărul persoanelor care intră în România la început de august – perioadă în care românii care lucrează în străinătate veneau acasă în vacanţă în anii anteriori – a scăzut cu 75% faţă de 2019, pe fondul restricţiilor internaţionale de circulaţie în pandemie.

CITEȘTE ȘI: Pacientă cu leziuni pulmonare, refuzată de trei spitale, vindecată la Timişoara

Conform datelorfurnizate de Poliţia de Frontieră Arad, în perioada 1 august, ora 8,00 – 5 august, ora 8,00, 34.160 de persoane au intrat în România prin Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, cu 14.500 de mijloace de transport.

Cel mai aglomerat punct a fost Nădlac II, pe unde au intrat în ţară 28.400 de persoane, cu 12.500 mijloace de transport.

Anul trecut, însă, traficul a fost de aproape cinci ori mai intens la intrarea în ţară. În aceeaşi perioadă, prin PTF Nădlac I şi II intraseră 150.850 de persoane, cu 43.000 mijloace de transport.

Autorităţile de frontieră arată că, pe fondul restricţiilor de călătorie aplicate de numeroase ţări din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea românilor care lucrează în străinătate şi-au anulat vacanţa din această vară în România.

Cu un procent similar s-a redus şi traficul pe sensul de ieşire din România, prin cele două puncte din judeţul Arad. Astfel, în primele zile din august au ieşit din ţară 25.600 de persoane prin Nădlac I şi II, faţă de 112.200 în urmă cu un an.

Mulţi români care lucrează în afara ţării s-au obişnuit să-şi facă concediile de vară alături de familiile din România, în luna august, astfel că în anii anteriori punctele de frontieră din vestul ţării se aglomerau pe sensul de intrare în ţară, când traficul creştea de câteva ori faţă de valorile obişnuite. La finalul lunii august, traficul creştea pe sensul de ieşirea din România.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Paradoxul din vămi: aglomerație sufocantă și totuși românii nu se întorc acasă

  1. Va trebuia mult sa realizati acest fapt? Pai cine e cu scaun la cap din diaspora nu se intoarce in Romania NICI MACAR pentru o scurta vizita. Mie mi-au suspendat zborurile de intoarcere, Lufthansa pe 15-16 aprilie, datorita starii de „lockdown” generalizat, iar pe 21-22 iulie cind mi-am rezervat noi zboruri, mi-i le-am suspendat singura, caci NU aveam de gind sa stau la 900 de metri de un focar COVID-19, unde au plasat pe stadionul CFR, „spitalul mobil”, corturile COVID de pe stadion, in zona rezidentiala Dunarii/Blascovici. Avantaj noi, ne mutam banii dintr-un cont in altul si-i salvam in loc sa-i cheltuim in Romania, veti avea MULT mai putini bani in visterie de la diaspora, pe cind romanii sint „destepti”, se duc la mare, la munte, la greci, la bulgari, la turci si nici nu iau in considerare ce vine, se fac ca nu vad care-i problema, in schimb se intorc mai „bogati” in COVID si-i infecteaza si pe altii: rude, prieteni, colegi de breasla…

Lasă un răspuns