Papa s-a rugat pentru omenire, într-o ceremonie istorică, în Piaţa Sf. Petru, complet goală (video)

papa

Papa Francisc a oferit o binecuvântare istorică Cetăţii şi Lumii, “Urbi et Orbi”, în Piaţa Sf. Petru, complet goală. Binecuvântarea “Urbi et Orbi” este de obicei oferită în trei ocazii: când Papa este ales succesorul lui Petru, în ziua de Crăciun şi în ziua de Paşte.

Papa Francisc a dorit să facă un gest extraordinar acum, când lumea suferă de extinderea acestui virus care a luat deja viaţa a peste 25.000 de oameni la nivel global şi mai mult de jumătate din populaţia lumii este izolată în case pentru a preveni răspândirea Covid-19, scrie Vatican News, citat de Agerpres.

În piaţa pustie şi sub o ploaie continuă, Jorge Bergoglio a oferit tuturor credincioşilor o ceremonie fără precedent, o omilie şi o binecuvântare ulterioară. Acestea au putut fi urmărite online prin toate mijloacele de comunicare moderne: Facebook, YouTube, TV şi radio.

Papa a dispus închiderea pieţei şi a bazilicii Sfântul Petru până pe 3 aprilie, ca o precauţie împotriva răspândirii acestei pandemii, care a ajuns și în interiorul Vaticanului, unde s-au înregistrat cinci îmbolnăviri.

Sursa: Agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Papa s-a rugat pentru omenire, într-o ceremonie istorică, în Piaţa Sf. Petru, complet goală (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.