Panică printre cadrele didactice. Profesorii din Timiș iau atitudine

miting profesori

Premierul Ludovic Orban a provocat multă agitaţie în rândul cadrelor didactice, după ce a anunţat că salariile acestei categorii profesionale nu se vor mai mări, aşa cum era stabilit prin lege.

Profesorii ar trebui să primească, din 1 septembrie, o majorare cu 25 la sută, însă premierul pare să aibă o altă abordare.

„Ar fi o mare prostie. Nu se poate aşa ceva, e lege. Ministrul finanţelor, Florin Cîţu,  spune că sunt bani pentru măriri, dar prim-ministrul zice altceva. E o mare prostie. Noi sperăm să se întâmple cum zice Florin Cîţu, dar nu putem şti ce va fi. Nu s-a comunicat nimic oficial, dar, oricum, lumea este foarte agitată. Ştiam cu toţii că vor fi măriri salariale şi de la 1 septembrie, aşa cum s-a întâmplat din 1 ianuarie, dar iată că acum ne trezim cu surprize neplăcute”, a declarat Virgil Popescu, liderul sindical al cadrelor didactice din judeţul Timiş.

foto arhiva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Panică printre cadrele didactice. Profesorii din Timiș iau atitudine

  1. F bine. Așa vă trebuie dacă i ați votat.Vă meritati soarta.Pt că aveti memorie scurtă si nu va amintiti ce v-au tăiat Pdleii salariile.Mno,prostia se plătește!

  2. Cadrele didactice să răspundă cinstit la o întrebare: „Considerați că munca depusă de dvs. Este în raport cu salariul?” Eu unul nu prea cred că mai merită o mărire.

  3. Dati le salarii în funcție de rezultatelde la bacalaureat , si asa au salarii foarte mari si nu fac nimic , scolile sint un dezastru , cu mici exceptii , dar foarte putine , nesemnificative , camere de supraveghere in clase si la examene , la capacitate si bacalaureat si la cele ale profesorilor , ca sa se vada ce fac la ore , la examene , sa se vada chiulul organizat al elevilor , de 30 de ani numai cer bani pentru 18 ore de săptămînă, am uitat , în rest muncesc sa pregătească orele la.clasa , cel mai bine ar trebui privatizat sistemul de învățămînt, cu o singură scoala pe județ gratuită , unde sa se dea examen si sa învețe numai cine vrea sa faca carte , daca mai sint din aceasta categorie , cu cantina , internat , etc iar entități de felul inspectoratelor școlare , desființate imediat , eventual ceva similar , dar cu minim de posturi , unul la 10 județe, sînt verigi inutile , consumatoare de resurse .

Lasă un răspuns