Panică într-o școală din Timișoara, după ce o învățătoare a fost diagnosticată cu coronavirus

Nouă unități de învățământ din Timiș funcționează exclusiv în sistem online

Una dintre învățătoarele care predau la ciclul primar al Liceului Teoretic ”William Shakespeare” din Timișoara a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus chiar în prima zi de școală, după ce i s-a făcut, brusc, rău, iar panica s-a instalat imediat în rândul personalului care își desfășoară acolo activitatea, dar și a părinților ai căror copii au fost prezenți fizic la cursuri.

CITEȘTE ȘI: 32 de noi cazuri de coronavirus, în județul Timiș, în ultimele 24 de ore și șapte focare active

Trei dintre colegele acesteia au intrat în izolare, însă, potrivit unor surse, învățătoarea testată pozitiv ar fi intrat în contact cu mai multe persoane din incinta unității de învățământ. Cu toate acestea, până a doua zi la orele prânzului, Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a trimis nici un reprezentant la fața locului pentru a efectua o anchetă epidemiologică.

O altă dăscăliță din cadrul aceleiași școli se află de mai mult timp în izolare, după ce soțul acesteia a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Conducerea Primăriei Municipiului Timișoara, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a unității de învățământ, a solicitat testarea și a celorlalte învățătoare care predau în școala respectivă, costurile urmând a fi suportate de administrația locală, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns