Panică în rândul medicilor veterinari timişeni

veterinari

După riscurile atrase de medici, care se luptă din prima linie cu coronavirusul, a venit rândul veterinarilor să fie îngrijoraţi. Aceştia au primit ordin de la Autoritatea Sanitară Veterinară (ASV) Timiş să recolteze probe de sânge de la porcii din gospodăriile cetăţenilor, pentru a depista eventuate cazuri de pestă porcină.

Veterinarii se tem că, o dată intraţi în contact cu multe persoane, riscă se infecteze cu coronavirus şi îşi pun problema dacă aceste teste nu se puteau amâna până la terminarea stării de urgenţă.

Directorul ASV Timiş, Flavius Nicoară, ţine să îi liniştească, declarând pentru Renaşterea bănăţeană că s-au luat toate măsurile de prevenţie:

„Eu le înţeleg îngrijorarea colegilor mei, însă trebuie să ştie că ne-am luat asigurări ca să fie protejaţi. Nu se va intra în fiacre gospodărie unde există porci, ci doar în zonele de supraveghere, unde am am avut focare de pestă şi facem teste de prevalenţă, ca să vedem cum stăm cu virusul. În plus, am luat legătura cu cei de la ISU şi nu se va intra în gospodăriile unde există cazuri de persoane aflate în izolare sau în carantină”.

Pe de altă parte, însă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Nicolae Oprea, crede că, dată fiind situaţia pandemiei actuale, aceste teste puteau fi amânate:

„Este adevărat că am avut câteva focare de pestă porcină africană, care, ca orice boală, ne-au îngrijorat. Din fercire, în judeţul Timiş, ele nu s-au extins, datorită modului profesionist în care au fost gestionate. E clar că axistă anumite reguli în această privină, dar eu cred că în situţia pandemiei actuale, testele la porci se putau amâna. Pesta porcină nu se transmite la om, iar asta este lucrul cel mai important care ar fi trebuit să ordoneze priorităţile. De aceea, colaborarea între medici şi celelalte autorităţi trebuie să fie cuvântul de ordine al acestor vremuri”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Panică în rândul medicilor veterinari timişeni

  1. Directorul Nicoară minte cu nerușinare.
    Circumscripțiile veterinare din zonele de protecție sunt presate de DSVSA Timiș să recolteze probe de sânge de la animale din zeci de gospodării, in unele cazuri 60 -80 de gospodării, în cazul prevalenței solicitate de autoritățile sanitare fiind de 95% din efectivele animale reprezentând peste 500 de animale.
    Iresponsabilitate din partea conducerii DSV Timiș, care NU A PUS NICIUN ECHIPAMENT DE PROTECȚIE la dispoziție medicilor veterinari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *