Pandemia pare să se fi liniștit în Timiș

Banatul fierbe sub cod roșu de caniculă. Până când ține arșița

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, conform datelor furnizate, luni, de Direcția de Sănătate Publică, în contextul pandemiei de COVID-19, ne arată că au fost confirmate cu această boală, în ultimele 24 de ore, încă două persoane, ambele din Timișoara.

În acest interval de timp au fost efectuate 577 de teste, din care 377 teste rapide. Luni dimineață, în spitalele din Timiș se aflau internate cu Covid-19 35 de pacienți, nici unul la ATI. Nu a fost confirmat cu Covid nici un cadrul medical și nu s-a înregistrat nici un deces care să se adauge totalului de 1.294 de morți de Covid-19 de la începutul pandemiei.

Rata de infectare rămâne constantă

Luni, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în județul Timiș este 0,04. Nu există localități cu rata de infectare pe 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, nici cu rata de peste 1,5. Rata de infectare în Timișoara este de 0,09 la mia de locuitori.

Sub 50 de cazuri noi în România

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.046.776 de pacienți au fost declarați vindecați.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, luni, că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 46 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, șase persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 34.254 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 18-19 iulie 2021, a fost raportat de către INSP un deces, al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Iași. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani şi pacienta a prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.
În unitățile sanitare de profil din țara noastră, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 269. Dintre acestea, 33 sunt internate la ATI.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Pandemia pare să se fi liniștit în Timiș

Lasă un răspuns