Pandemia a schimbat destine… și în bine

Pandemia a schimbat destine... și în bine

Pandemia a schimbat destine… și în bine.

Pandemia de COVID-19 a schimbat destinele multor oameni, uneori fără să-și dea seama cei în cauză.

Pentru unii lucrurile au evoluat în rău pentru alții în bine. Este și cazul unei tinere timișorence, Maria Prună, pe care vremurile actuale au făcut-o să se îndrepte către o carieră militară, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Cum visele devin realitate, dacă ai ambiție și curaj

Dorindu-și o meserie nobilă prin care poate ajuta oamenii și copiii, susținută de părinți și soră, la vârsta de 18 ani Maria Prună a început cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, Secția Asistență medicală generală.

După absolvire și-a desfășurat activitatea la Spitalului de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

După un an de zile dându-și seama că îi place foarte mult activitatea din laboratorul de analize medicale s-a înscris și a urmat timp de doi ani cursurile masterului „Aplicații moderne ale medicinei de laborator” la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Weekend cu năbădăi în vestul țării. Tineri sau mai puțin tineri și-au agresat consoartele. S-au ales cu dosare penale

În iulie 2020, în timp ce activa la Spitalului de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, a venit o solicitare din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș prin care se cerea sprijin pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Teama de boală din acea perioadă nu a împiedicat-o pe tânăra și curajoasa Maria să se înscrie le listă și să contribuie la tratarea pacienții cu COVID-19.

Astfel, din august 2020 până în august 2021 a fost detașată la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara, secția externă de Boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Dorindu-și de mică o carieră militară a decis să se înscrie la Cursul de formare al subofițerilor, subofițeri sanitari, trecând cu bine probele psihologie, sportive și de specialitate.

Destinul face ca sergent Maria Prună să se întoarcă în Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, de data aceasta ca subofițer sanitar în cadrul Laboratorului de analize medicale.

Curajul, munca multă, devotamentul, ambiția au făcut ca tânăra asistenta medicală să își urmeze visul pe care l-a transformat în realitate.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *