Padre Varlaam de la Partoş are nevoie de ajutor!

padre varlaam

Stareţul Mănăstirii Partoş, ieromonahul Varlaam Almăjanu, a anunţat pe pagina oficială de facebook a aşezământului monahal timişean că a fost diagnosticat cu Covid-19, iar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit de la momentul acestui trist anunţ.

„Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună.

Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune… Dacă cineva dintre voi aţi fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet!

  1. Mulțumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima.. Sunteți tezaurul meu!”, a scris părintele pe fb, semnându-şi textul „P. Varlaam (Padre)”, cu apelativul folosit de majoritatea credincioşilor care-l cunosc şi îl îndrăgesc.

„Padre este internat acum la Spitalul <<Victor Babeş>>Timişoara. Starea lui s-a agravat şi este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din ţară. Singurul lucru care lipseşte este plasma hiperimună (sânge provenit de la bolnavi vindecaţi de Covid-19).

Dacă aţi avut Covid-19 sau ştiţi pe cineva care a avut, puteti dona la Centrul de Transfuzii de lânga Spitalul Judeţean Timisoara, pentru Padre. El are grupa de sânge A II.

Detalii: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara: https://www.ctstimisoara.ro . La butonul „Donează” găsiţi toate informaţiile despre cum, unde şi când puteţi dona.  Pentru a dona sunaţi la telefonul disponibil pe site şi faceţi o programare (0256-482.520/ 0256-482.271). Durează 7-10 zile sa se pregătească plasma, deci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Când faceţi programarea respectiv donarea nu puteţi cere specific sa fie donată unei anumite persoane, dar evident că dacă există plasmă A II va ajunge şi la Padre. Rămânem în speranţă, haideţi să dăm mai departe mesajul acesta! Şi să îndreptăm gândurile noastre de iubire către Padre. Doamne ajută!”, a transmis în mediul online o timişoreancă al cărei apel umanitar a fost repede diseminat pe paginile de facebook ale credincioşilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Padre Varlaam de la Partoş are nevoie de ajutor!

Lasă un răspuns