Pacienți cu COVID-19 din Timiș, transferați în alte județe din cauza epuizării locurilor

coronavirus 51

Spitalele din județul Timiș sunt depășite de numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 care necesită Terapie Intensivă. Medicul ATI Ciprian Gîndac, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune că au început deja să transfere pacienți spre clinici din țară.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale din 2021: „Nu se coboară ștacheta, însă se triază materia”

“Suntem depășiți atât ca număr de cazuri cât și în privința capacității în spital, pentru că nu numai la Terapie Intensivă dar și locurile cu oxigen deja sunt epuizate în județul Timiș. Vă dați seama, situația în care este medicul care trebuie să răspundă unui telefon de genul <Am pacient care are nevoie de Terapie Intensivă>. Noi le spunem că nu avem loc și așa mai departe, e un cerc vicios, sună la Centrul de Comandă, încercăm la Arad, încercăm la Oradea, la Sibiu, cât mai sunt locuri. Procentual față de numărul de cazuri severitatea este tot acolo, deci din totalul cazurilor, pacienții de la ATI ajung între 2 și 5 la sută, dar din păcate sunt mai numeroși”, spune Ciprian Gîndac

Medicul timișorean Ciprian Gîndac spune că, din punctul lui de vedere, atât deschiderea școlilor, cât și apariția tulpinii britanice au dus la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus în Timiș, în ultimele săptămâni.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Pacienți cu COVID-19 din Timiș, transferați în alte județe din cauza epuizării locurilor

  1. Mincinoși nu sânt bolnăvi de covid-divoc . sânt bolnăvi de alte boli știm noi v-au plătit bine sa vă duceți la 😈

  2. Mincinosilor, va dau colegii voștri în gât ce faceti cu pacienții. Faceti tot felul de experimente pe bietii pacienti cu medicamente impuse.  O sa prindă populatia  ura împotriva voastră de nu mai ieșiți pe strada. A-ti ajuns voi cadrele medicale sa luati decizii sa carantinati ORASUL. Ca ANDROGINII ăștia de politicieni nu sunt în stare de nimic, dati-va  DEMISIA TOTI. Păi voi aveti habar cat se pierde în aceste două săptămâni??? ECONOMIC VORBIND. V-ați îmbogățit de pe urma pandemiei acesteia, dar DUMNEZEU NU DOARME. ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU..DUPA FAPTA SI RASPLATA! 

Lasă un răspuns