Organizarea activității la Judecătoria Timișoara, după ieşirea din starea de urgenţă

tribunalul timis

Pe lângă măsurile generale de protecție stabilite la nivelul instanțelor (măști de protecție, intrări separate etc.), la Judecătoria Timișoara s-a reorganizat și programul de lucru cu publicul. Recomandarea este ca justițiabilii să trimită documentele prin poștă, mail sau fax (300055 Timișoara, P-ța Țepeş Vodă nr.2, tel. 0256.490525, e-mail: [email protected]), cu precizarea ca înscrisurile să fie trimise în format PDF, iar dimensiunea totală a unui mail să nu depășească 10 MB. Însă nu în toate situațiile acest lucru poate fi pus în practică. La Registratură, pot fi depuse, fizic, acte luni, miercuri şi vineri, astfel: avocații, consilierii juridici, experții în intervalul 8, 30 – 10, iar justițiabilii, între 10 și 12, 30. Eliberarea documentelor, de la același birou, se face marți și joi, conform aceluiași interval orar separat. Studierea dosarelor din arhivă poate fi efectuată doar marți și joi: între 8,30 – 10 pentru avocați, consilieri juridici etc., iar între 10 – 15, pentru justițiabili. La Biroul de relații cu publicul, se menține măsura de suspendare a programului cu publicul.

Grefierii de şedinţă vor intra în sălile de judecată la ora 8,45. În aceste condiții, studiul dosarului se va putea face, cu acordul preşedintelui completului, pe parcursul şedinţei. Odată cu lista de şedinţă se vor afişa, la avizierul sălii, și regulile de desfăşurare a şedinţelor

stabilite de fiecare complet, printre care şi, în mod obligatoriu, căror părți participanţi le este permis accesul în sala de judecată, într-un anumit interval orar. Listele de ședință vor fi afişate pe portalul instanței cel mai târziu în ziua anterioară şedinţei de judecată. În sala de judecată este permis accesul simultan a cel mult zece persoane, cu excepția cazului  în care judecătorul apreciază că pentru buna desfășurare a procesului este suficientă prezența unui număr mai mic de persoane. De asemenea, pentru aceleași considerente, judecătorul cauzei va putea permite accesul în sală unui număr mai mare de persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *