Ore deschise de sport, în peisaje de o frumusețe aparte, în județul Timiș

colonada buzias 2

Zeci de sportivi de performanță – campioni mondiali, europeni, naționali – vor susține, sâmbăt, ore deschise de sport în mijlocul unor peisaje de o frumusețe copleșitoare din județul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Șase focare de coronavirus, active la nivelul județului Timiș. Pe listă: o creșă și serviciul de pașapoarte

„Ora deschisă de sport” face parte din proiectul „WoW Europe” și se va desfășura simultan în România și în celelalte nouă țări partenere – Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia – în zone reprezentative din punct de vedere turistic, cultural, istoric, spiritual din țările respective.

Desfășurată sub deviza „Mișcare și turism”, acțiunea „Ora deschisă de sport” constă în demonstrații sportive oferite de sportivi de performanță în prezența unor spectatori nepracticanți de sport. „Excelența sportivă crează admirație și interes pentru practicarea sportului, în special în rândul copiilor.

Marii sportivi care vor face demonstrațiile în locuri cu încărcătură culturală, istorică, spirituală sau turistică vor fi în același timp adevărați ambasadori ai frumosului pentru țările lor”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiator al Proiectului WoW Europe.

orasport

În România, sunt confirmate pentru astăzi cinci locuri de desfășurare a acțiunii „Ora deschisă de sport”, toate în județul Timiș, după următorul program: 9-11 – Muzeul Satului Bănățean Timișoara baschet 3 x 3 cu sportivi de la Dunk Timișoara (co-organizator), CSŞ Bega Timișoara, CS Vest Activ Timișoara și BCU Crișul Oradea; 9-11 – cascada Șopot: kempo cu sportivi de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii – secția Kempo; 11-13 – lacul Surduc: tenis de masă (demonstrații pe catamaran și pe ponton) cu sportivi de la clubul sportiv ACS Dumbrăvița; 13-15 – Colonada Imperială Buziaș: scrimă cu sportivi de la CSU Politehnica Timișoara și ACS ACS Floreta Timișoara, kickboxing și lupte cu sportivi de C.S Phoenix Buziaș; 13- 15 – Transluncani: atletism cu sportivi de la CSC Moșnița Nouă.

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de asociația AMA Events, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

Partener local principal este Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT) – Turism Timiș. Parteneri și susținători sunt Consiliul Judeţean Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Universitatea Politehnica Timişoara, CSU Politehnica Timișoara, CS Dunk Timișoara, CSŞ Bega Timișoara, CS Vest Activ Timișoara, BCU Crișul Oradea, CS Ghiroda și Giarmata Vii, ACS Dumbrăviţa – Table Tennis, CS ACS Floretă Timişoara (scrimă), CS Phoenix Buziaș, Club Sportiv Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *