Oprea: Majorarea salariilor demnitarilor a fost decisă de Ponta şi Iohannis. Premierul neagă

ponta si oprea

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că nu a fost de acord cu ordonanța salariilor demnitarilor, iar miercuri o va întoarce. Gabriel Oprea îl contrazice însă. Acesta spune că a convenit cu Ponta să publice ordonanţa şi că majorarea salariilor demnitarilor a fost convenită de Ponta cu Iohannis.

Întrebat care este adevărul în legătură cu ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor, Gabrie Oprea a declarat:

”Ideea a aparținut Guvernului și lui Victor Ponta. Știu că premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizațiile demnitarilor, în contextul discuțiilor despre creșterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor, ținând seama de principiul atragerii competenței și lupta împotriva corupției. Din cei 71 de demnitari care erau vizați de proiectul de ordonanță, au rămas la final 48”, a spus Gabriel Oprea, potrivit dcnews.ro.

În schimb, Victor Ponta a anunțat joi seară, că el nu a fost de acord cu ordonanța;:

„Ordonanța cu salariile demnitarilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți, dar odată cu legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile la președinte și prim ministrru decât odată cu bugetarii. Așa am fost informat ieri, cred că cel mai corect e să amânăm intrarea în vigoare și să amânăm până la creștrerea salariilor bugetarilor”, a declarat premierul, la B1 Tv.

Guvernul a decis să majoreze salariile demnitarilor, prin ordonanță simplă, anunţase, miercuri, Gabriel Oprea.

Premierul interimar declarase că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari.

”Salariul se majorează, de la 1 august, pentru 48 de funcţii prin această ordonanţă. Sunt două motive pentru care fac personal acest anunţ. Pâna la finalul acestui an vom avea cresteri de salarii în tot sistemul bugetar, pentru ca fiecare angajat să primească un salariu corect şi în raport cu munca sa. Salarizarea din sistemul public este o exigenţă europeană. După cum stiţi sarariul preşedintelui a fost mai mic decât al multor altor funcţii. Noul nivel de salarizare ţine cont de remunararea de la Înlata Curte de Casaţie şi Justitie. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele IICCJ, preşedinţii celor două Camere şi premierul. Prin aceasta măsură vrem să atragem oameni competenţi. În justitie sunt salarii mai mai decât în alte instituţii, consider că bunul mers din acest domeniu se datorează şi acestui lucru. Această măsură este corelată şi cu creşterea economică din acest an, nu în ultimul rând corelez această măsură cu lupta împotriva corupţiei”, a spus Gabriel Oprea, miercuri.

Președintele a fost de acord cu această măsură. Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre salarizarea demnitarilor. Acesta a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns