Oncogen își deschide porțile cu bucurie pentru… Bucuraș

Centrul de terapii genetice și celulare în tratatea cancerului din Timişoara, Oncogen, se apropie de inaugurare. Lucrările de amenajare a spațiului vor fi întrerupte însă pentru câteva zile din bucurie pentru… Bucuraș. ”Inaugurarea a fost anulată de trei ori până acum.

Lucrurile s-au mișcat mai încet din cauza birocrației. Am avut nevoie de multe aprobări, fapt ce a necesitat timp. Inaugurarea sper că va avea loc între 20 și 25 octombrie. Mai sunt de executat finisaje, timpul estimat fiind de o lună.

Cu toate acestea, întrerupem lucrările pentru simpozionul intermațional de endourologie care va avea loc în perioada 16-18 septembrie.

Prof. dr. Virgil Păunescu şi prof. dr. Viorel Bucuraș
Prof. dr. Virgil Păunescu şi prof. dr. Viorel Bucuraș
Facem acest lucru din bucurie pentru Bucuraș”, a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, șeful Disciplinei de Imunologie de la Universitatea de medicină și Farmacie ”Victor Babeș” și artizanul proiectului Oncogen. Potrivit prof. dr. Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie al Spitalului Județean din Timișoara, sistemul performant de teleconferință de la centrul din apropierea unității sanitare a fost motivul care a determinat ca evenimentul ce va reuni specialiștii din întreaga lume să se desfășoare aici.

”Vor fi efectuate intervenții chirurgicale ce se vor transmite în direct în sala de conferințe. Camerele de filmat pe care le avem sesizează sursa sunetului și o focalizează. Invitații vor putea intra în dialog cu medicii din sala de operații”, precizează Virgil Păunescu.

Conform acestuia, activitatea de cercetare pentru cancer, medicină regenerativă și imunoterapie se desfășoară, în prezent, la etajul I al Spitalului Județean.

”Vaccinul pentru cancer se află în studiu, în faza de culturi. Ne vom muta în noul centru la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor”, a spus Virgil Păunescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.