OMV Petrom, profit record pe fondul scumpirii energiei și carburanților. Compania are ”la ciorap” 13 miliarde de lei cash

OMV Petrom, profit record pe fondul scumpirii energiei și carburanților. Compania are ”la ciorap” 13 miliarde de lei cash

OMV Petrom, profit record pe fondul scumpirii energiei și carburanților. Compania are ”la ciorap” 13 miliarde de lei cash.

OMV Petrom a raportat joi un profit net de 10,3 miliarde de lei în 2022, de peste 3 ori mai mare decât cel din anul precedent, potrivit unui comunicat al companiei. În 2021, profitul net al companiei a fost de 2,8 miliarde de lei.

Totodată, OMV Petrom a plătit la bugetul de stat aproape 20 miliarde lei reprezentând taxe, dividendele de bază și dividendele speciale. Impozitele si contribuțiile specifice sectorului au însumat peste 7 miliarde lei.

CITEȘTE ȘI: Un băiețel a venit pe lume în ambulanță, în curtea maternităţii

În plus, OMV Petrom a raportat rezerve de cash de peste 13 miliarde de lei, cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în 2021.

“Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică, cu dificultăţi în ceea priveşte aprovizionarea cu produse energetice, preţuri internaţionale record şi volatilitate fiscală.

Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piaţă şi performanţa operaţională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producţie record de electricitate”, a transmis Christina Verchere, director general al companiei cu o capitalizare de 27 mld. lei.

Anunțarea rezultatelor financiare ale companiei vine pe fondul tentativei guvernului de a impune o suprataxă pe veniturile excepționale ale companiilor din energie.

Guvernul a adoptat această taxă de solidaritate introdusă de un regulament UE, dar OMV Petrom a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, motivând că are „sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

 

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “OMV Petrom, profit record pe fondul scumpirii energiei și carburanților. Compania are ”la ciorap” 13 miliarde de lei cash

  1. Pleaca tot in Austria, stati linistiti.
    Asta a fost si jocul, ce e pe pamint au luat/distrus tot, acum au luat si ce e sub pamint.
    Iar romanii ramin cu …sufletul.
    Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *