Omul de afaceri Georgică Cornu, cercetat sub control judiciar

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au dispus vineri măsura controlului judiciar în cazul celor cinci persoane reținute în urma perchezițiilor de joi.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru AGERPRES că Georgică Cornu, administratorul unei firme din Orșova, Constantin Popescu, patronul unei firme de transport din localitatea mehedințeană Bâcleș, Costel Vîrvoreanu și oamenii de afaceri Ion Mihali și Ion Răveanu, reținuți joi noapte în baza unei ordonanțe pentru 24 de ore, au fost eliberați din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și vor continua să fie anchetați su control judiciar.

Oamenii legii au luat hotărârea să pună sub sechestru sume de bani descoperite la cei acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe autoturisme de lux și creanțe a căror valoare acoperă prejudiciul de opt milioane de euro.

Cercetarea acestora a fost demarată în urma celor 25 de percheziții desfășurate, joi, de polițiștii mehedințeni, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române în județele Mehedinți, Arad, Caraș-Severin și Timișoara la reprezentanții unor firme care au utilizat facturi false pentru achiziții fictive de materiale de construcții pentru care deduceau ilegal TVA-ul și diminuau impozitul pe profit, aducând astfel un prejudiciu bugetului statului în valoare de 10 milioane euro.

Potrivit acelorași surse, în același dosar mai sunt cercetați Valentin Popescu, directorul DGASPC Mehedinți și Ana Duicu, mama fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns