Omul care a adus schimbarea într-o comună din Timiş. Până acum, localnicii doar visau…

topolovatu mare 3

O comună din Timiş, cu șase sate componente, adică nu tocmai ușor de administrat, s-a aflat până nu de mult timp în plutonul codaș al administrațiilor în ceea ce privește modernizarea infrastructurii locale.

Mai precis, se pare că locuitorii comunei Topolovăţu Mare au făcut în urmă cu un an și ceva o alegere inspirată, aducând în frunte un edil gospodar și curajos.

ovidiu petru dotaEste vorba despre fostul director al școlii gimnaziale, prof. Ovidiu Petru Doța, cel care s-a remarcat anterior prin amenajarea din sponsorizări a unui teren de sport sintetic în curtea școlii.

Am avut recent ocazia să-i citesc pe chip satisfacția că a dat viață unui prim proiect important, asfaltarea a patru kilometri de străzi în satul aparținător Iosifalău, investiție finanțată din bani europeni. Nu numai că noii edili au inițiat proiectul, dar ei, iată, îl văd acum și finalizat.

Am parcurs împreună carosabilul nou și am putut remarca cele două sensuri giratorii din tot atâtea intersecții. Unul integrează o fântână datând din vremea șvabilor, cei care au înființat satul în 1882, și altul crucea care marchează tocmai punerea pietrei de temelie a localității, aflată în fața bisericii romano-catolice.

E emoționant, după secole, să vezi drumuri de care până acum doar în vis localnicii aveau parte…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns