OMS: E o legătură „probabilă” între unele probleme cardiace şi vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager, dar avantajele depășesc riscurile

vaccin 32

Există o legătură „probabilă” între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager, dar avantajele depăşesc riscurile, a transmis OMS. Experții organizației precizează însă că evoluţia imediată a miocarditei şi pericarditei după vaccinare este în general uşoară şi răspunde tratamentelor.

Experţii Comitetului consultativ mondial ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru securitatea vaccinurilor explică, într-un comunicat, că situații de miocardită – o inflamaţie a muşchiului cardiac – şi de pericardită – o inflamaţie a membranei care anvelopează inima – au fost semnalate în mai multe ţări, în special în SUA.

„Cazurile au fost raportate în general în zilele care au urmat vaccinării, mai frecvent la tineri şi mai adesea după a doua doză de vaccinuri cu ARN mesager împotriva COVID-19”, au precizat ei.

După examinarea informaţiilor disponibile până în prezent, experţii OMS concluzionează că „datele actuale sugerează o legătură de cauzalitate probabilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager„, relatează AFP, citată de Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns