Oficial: A fost stabilit calendarul vaccinării în unităţile de învăţământ

Se închid încă trei centre de vaccinare. Peste 114.000 de timișeni au făcut doza booster, iar 415 copii cu vârste între 5 și 11 ani au fost imunizați

Părinții elevilor de peste 12 ani care se vor vaccina la școală pot descărca înainte formularele prin care își dau acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor. Vaccinarea începe în școli pe 13 septembrie, iar în universități pe 1 octombrie. Va dura două luni, conform Mediafax.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, că vaccinarea în școli se derulează timp de 2 luni atât pentru învățământul preuniversitar, cât și pentru învățământul universitar pentru doza 1. Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.

În școli, vaccinarea începe pe 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar în universități începe la 1 octombrie și se termină pe 1 decembrie.

Universitățile pot organiza mai devreme punctele de vaccinare, spune medicul Valeriu Gheorghiţă.

În școli, vaccinarea se va face fie cu echipa mobilă, fie se înființează cabinete proprii, fie școlile vor fi arondate centrelor de vaccinare din apropiere.

Universitățile vor organiza cabinete de vaccinare în campusuri sau în alte spații corespunzătoare.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie spațiile identificate să fie evaluate de specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, respectiv a Municipiului București pentru învățământul preuniversitar și până la sfârșitul lunii octombrie pentru învățământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare și a spațiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile”, afirmă medicul.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că fiecare școală trebuie să stabilească repede modalitatea prin care va vaccina și programul în una sau mai multe zile pe săptămână.

CITEŞTE ŞI: Administrarea celei de-a treia doze de vaccin va începe în octombrie

Programul trebuie afișat la loc vizibil.

Copiii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii adulți, iar vaccinările se fac doar după exprimarea consimțământului.

Formularul de exprimare a consimțământului poate să fie descărcat anterior vaccinării: „este un link care va fi pus la dispoziția tuturor, se regăsește pe platforma de vaccinare”.

În acest moment, aproape 500 de cabinete medicale școlare îndeplinesc condițiile pentru a înființa un cabinet de vaccinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns