Ochelari virtuali pentru o fabrică ideală la Timişoara

Ochelari virtuali pentru o fabrică ideală la Timişoara

Capitala Banatului înregistrează o nouă premieră tehnologică: ochelarii de realitate virtuală folosiți pentru o amplasare optimă a locului unde sunt fabricate produse pentru cele mai noi modele de mașini. Soluția a fost introdusă în fabrica de componente electronice Continental din Timișoara, unde noile linii de asamblare pot fi vizitate într-un mediu virtual, cu mult timp înainte de implementarea lor fizică.

”Contribuția acestei tehnologii are un impact major asupra digitalizării locației. Nu doar că se pot folosi din orice colț al lumii, ci se pot conecta și mai multe persoane la aceeași cameră virtuală unde se pot desfășura tururi virtuale ale fabricii. Pe de altă parte, proiectele care se doresc a fi introduse în producție sunt mult mai ușor de revizuit vizual, în loc de a fi doar imaginate.

De asemenea, pe viitor se dorește ca instructajul noilor operatori să fie realizat prin intermediul acestei tehnologii”, precizează Continental, iar Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice din Timișoara susține că ”acesta este doar primul pas care ne îndrumă către îndeplinirea viziunii fabricii digitale, o fabrică în care planificarea și organizarea sunt efectuate cu ușurință și rapiditate, iar crearea și proiectarea unor posibile scenarii este un punct forte pentru îmbunătățirea fiecărui proces. Intenționăm să ducem acest proiect la următorul nivel, iar acesta este doar începutul”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns