Oare credeaţi că am scăpat? INSP: Aproape 35% dintre cazurile de Covid din ultima săptămână, înregistrate la nevaccinați, peste 55% fiind în Timiş, Cluj, Brașov, Sibiu şi București

Sub 100 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, în România

Aproape 35% dintre cazurile de Covid din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate, se arată în raportarea săptămânală a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În săptămâna 13 – 19 iunie, 55,3% din cazurile înregistrate la nivel național au fost depistate în București, Cluj, Brașov, Timiș și Sibiu.

Conform INSP, 34,9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinați.

„Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 43% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză”, arată INSP.

De asemenea, 71,4 % din totalul deceselor au fost înregistrate în Vaslui, Bihor, Neamț, Argeș și Bacău, iar 92,8% dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, conform Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Un cutremur puternic a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, 54,6% din decese au fost la bărbați, iar 93,6% dintre decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *