Oamenii din linia întâi

Cinci membri ai unei familii din Timișoara au ajuns la spital, după ce în locuință s-a făcut dezinsecție

Printre cei care se află, aproape non-stop, în linia întâi a luptei împotriva epidemiei de coronavirus se află și echipajul care asigură depistarea și asistența în caz de contaminare chimică, biologică, radiologică  și nucleară din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Colegii lor nu i-au mai văzut deloc, timp de o săptămână. Asta pentru că autospeciala lor a fost în permanență în punctul de decontaminare. Sunt zece pompieri, împărțiți in trei ture: Lango Cristian, Teorean Paul, Wille Roland, Coste Ovidiu, Renich Vlad, Crîsnic Ovidiu, Duma Marius, Ruja Petru și Micuța Dorin și Mihuț Claudiu, ofițerul C.B.R.N.

Dintre ei, unii au experiență  și îi instruiesc și pe ceilalți, iar alții sunt veniți mai de curând  în echipaj. Ei  s-au antrenat, au participat la zeci de exerciții, au repetat de sute de ori procedurile până când au început să le stăpânească la perfecție și să le pună în practică fără a sta pe gânduri. Acum, când este nevoie de ei, se dovedesc a fi adevărați profesioniști.  Au mai avut parte de misiuni dificile.

De exemplu, acum câțiva ani, pentru cercetarea deșeurilor periculoase abandonate pe valea Mureșului. Sau în cazul surselor radioactive furate din fostul combinat chimic din localitatea Vladimirescu, dar și în cel al elevilor intoxicați de la Liceul German din Arad, după o dezinsecție cu probleme. De trei săptămâni sunt mereu „pe front”,  24 de ore din 24.  Ei sunt cei care echipează personalul echipajelor SMURD care transportă persoanele suspecte sau confirmate cu COVID 19. După care merg la punctul de decontaminare din poligonul ISU Arad și așteaptă întoarcerea autospecialei care a efectuat transportul, decontaminează autospeciala,medicii, asistenții, paramedicii și preiau costumele folosite de aceștia în timpul intervenției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Oamenii din linia întâi

 1. asfrs-esti un idiot, rau la suflet si care imprastii mizeria ta in jur !
  Probabil te ascunzi ca soarecele , in aceste momente si scrii….din scarnavia ta de suflet .
  Nu ma caracterizeaza acest limbaj, dar ticalosii ca tine asta merita.
  Si faptul ca esti ticalos se observa si din faptul ca nu iti dai numele, mda, ticalosii sunt si lasi !
  In acest moment acesti oameni isi risca viata, a lor si a familiilor lor, si tu, tu limbric ce esti, ii improsti cu mizerie.
  De ce nu te duci tu voluntar, sa ingrijesti bolnavii de Covid ?
  Si uite, daca vrei sa ne intilnim, in spatiul public, cu citi oameni vrei tu, dintre cititorii acestei publicatii, hai.
  Sa ne uitam unii la altii in ochi , in ochii oamenilor care ne inconjoara, care spera, care fac ceva pentru ceilalti !
  Ai curaj ?
  Vai si amar de tine !
  Doar la bani te gindesti.
  Rusine sa iti fie .

Lasă un răspuns