Oameni ai străzii, câini cu stăpâni nepăsători, acte de vandalism. Probleme în parcurile din Timișoara

parc vandalizat 6

De la oameni ai străzii care își fac veacul pe băncile din parcuri sau prin tufișurile ornamentale plantate acolo, la teribiliști care distrug tot ce le iese în cale și șoferi fără bun simț. Acestea sunt doar câteva dintre problemele descoperite și sancționate de polițiștii locali în timpul patrulării prin parcurile din Timișoara.

Polițiștii le atrag atenția proprietarilor de câini că, dacă acestia sunt din rase considerate periculoase, pot fi scoși la plimbare doar cu botniță. Indiferent însă de rasă, patrupedul trebuie să aibă lesă, iar stăpânul să fie pregătit să adune resturile fiziologice lăsate în urmă de animalul de companie.

CITEȘTE ȘI: Anchetă a poliţiştilor după apariţia pe internet a unei filmări cu un adolescent bătut de un alt minor

Tot în parcuri, polițiștii au mai desoperit persoane fără adăpost, dar și șoferi care parchează fără urmă de bun simț, chiar pe spațiul verde. În plus, au mai avut de-a face cu bețivi și scandalagii.

„Pe lângă patrulările zilnice în Parcul Copiilor, se asigură ciclic și prezența prin patrule în Parcurile Dacia, Bucovina și Cugir. Spre exemplu, în ultimele două săptămâni, au fost aplicate în parcurile menționate un număr de 98 sancțiuni contravenționale, fiind depistate și preluate de către polițiștii locali pentru a fi predate la serviciile sociale un număr de 21 persoane fără adăpost.

Cele mai multe probleme sunt legate de persoanele care consumă alcool, fac scandal, aruncă resturi alimentare și nealimentare pe jos. Există însă și cazuri de deteriorări sau distrugeri ale bunurilor publice. Spre exemplu, azi-noapte, polițiștii locali au depistat trei tineri care dădeau cu picioarele în coșurile de gunoi din Parcul Copiilor răsturnându-le. Aceștia au fost sancționați conform HCL 371/2007.

Polițiștii locali vor acționa și în continuare în parcurile menționate, iar dacă situația o impune va extinde patrulările și în alte parcuri, în condițiile în care, pe timp de vară, numărul persoanelor care frecventează astfel de locații este tot mai mare, polițiștii locali atrăgând totodată atenția acestora să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea dar și pentru a nu crea disconfort celorlalți timișoreni care merg în parcuri pentru a se relaxa.”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției locale Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *