O veche cetate a Banatului revine la forma sa originală

O veche cetate a Banatului revine la forma sa originală

Cetatea Ladislau de pe Clisura Dunării, din comuna cărășeană Coronini, își recapătă forma originală pe măsură ce progresează lucrările de restaurare, finanțate cu bani europeni. Fortificația datează din 1427, iar restaurarea sa e un proiect amplu, care include consolidarea, conservarea și protecția edificiului, precum și realizarea unui punct de observație panoramică, prin amenajarea turnului de Sud-Vest.

Conservarea zidurilor și turnurilor cetății cu asize de piatră, amenajarea de platforme și pasarele, construirea unui corp-anexă, realizarea de instalații electrice și sanitare, a iluminatului arhitectural și ambiental, amenajarea incintei sitului și realizarea de alei pietonale sunt părți integrante ale proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional (Regio-POR). Până în prezent s-a realizat un progres al lucrărilor de aproximativ 20 la sută, potrivit Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

”Cetatea medievală va fi introdusă în diverse circuite turistice naționale și internaționale, în vederea creșterii numărului de turiști, și este prevăzută diversificarea serviciilor culturale prin organizarea și desfășurarea a minimum patru evenimente anuale periodice, cu accent pe păstrarea tradițiilor locale. Obiectivul proiectului este de a dezvolta turismul în zonă prin restaurarea și punerea în valoare a acestui monument istoric și de a crește gradul de informare și interes pentru cultură. Valoarea totală a investiției este de 19,8 milioane lei, din care 19,3 milioane lei reprezintă finanțare europeană”, precizează ADR Vest.

Beneficiarul proiectului de restaurare a Cetății Ladislau este Primăria Comunei Coronini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *