O timișoreancă, pe Drumul Sfântului Iacob

E.S. Ambasadorul Spaniei la București, dl. Manuel Larrotcha Parada, Asociația ”Via Rumania Cultura” și timișoreanca Adriana Romanov aduc la Timișoara expoziția de fotografie ”El Camino de Santiago (Drumul Sfântului Iacob), drumul care a legat Europa”.

CITEȘTE ȘI: Şoferii care deţin un permis auto categoria B vor putea conduce o nouă categorie de vehicule

Orașul spaniol Santiago de Compostela reprezintă cel mai important loc de pelerinaj creștin după Ierusalim și Roma. Mormântul Apostolului Iacob, descoperit, conform unei legende, în anul 830 d.C., a devenit un reper internațional cu capacitatea de a atrage sute de mii de pelerini an după an.

Plecând din principalele orașe europene, o rețea deasă de drumuri a conectat Europa cu destinația finală în nord-vestul Spaniei.

CITEȘTE ȘI: Microbuz românesc, accident mortal în Germania. Trei maşini făcute praf

Chiar și în România există mai multe capete de drum care conduceau şi conduc pelerinii spre Santiago.

Pelerinul poate parcurge drumul doar prin unul dintre cele trei moduri acceptate: pe jos, pe bicicletă, pe cal. Obținerea certificatului pelerinajului este o mare recunoștintă şi o mare satisfacție.

Motivele pelerinajului pot fi diverse: credința creștină reprezintă fără îndoială forța principală, dar în ultimii ani de zile mii de oameni au căutat în El Camino posibilitatea de a se regăsi pe sine însuși, de a scăpa de stresul vieții moderne, de a învăța liniștea și de a cunoaște alți pelerini lângă care să străbată drumurile ore în șir, fără să rostească un cuvânt.

Adriana Romanov este unul dintre mulții pelerini români care au trăit experiența lui El Camino. Mărturia doamnei, prin fotografiile proprii, ne arată realitatea provocării: momentele frumoase și altele mai grele, peisajele extraordinare, gastronomia, arta, senzaţiile unice ale îndeplinirii obiectivului.

Expoziția va fi deschisă publicului din 17 mai până în 26 mai, în Centrul Multifuncţional Bastion, la Bastionul Therezia, vernisajul fiind programat joi, 16 mai ora 19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns