O timişoreancă de 15 ani este noua campioană a României la tenis de câmp!

O timişoreancă de 15 ani calcă pe urmele Simonei Halep… Alessia Ciucă, jucătoare de tenis de câmp legitimată la CS Sport 4 Fun, este singura tenismenă din Timişoara care a cucerit, în weekend-ul trecut, titlul de campioană naţională la întrecerea rezervată categoriei de vârstă sub 16 ani!

Eleva antrenorului Petru Mergheş s-a impus în proba de dublu a competiţiei organizate în sala Centrului Naţional al Federaţiei Române de Tenis, făcând pereche cu Alexia Gândac, de la CSM Unirea Slobozia.

Favoritele numărul trei au trecut în finală, scor 7-6, 2-6, 10-7, de cuplul format din Ilinca Amariei şi Simona Ogescu, cotat cu a patra şansă la câştigarea turneului.

Alessia Ciucă a participat şi la simplu, unde s-a înclinat la mare luptă în manşa inaugurală în faţa Theodorei Iosub (AS Tenis Club Bucureşti), scor 3-6, 6-2, 5-7. În ciuda problemelor de sănătate, ea a reuşit să stea trei ore pe teren în duelul cu cea care avea să câştige medalia de bronz, ducând meciul în set decisiv, pe care l-a pierdut după 12 game-uri.

Alessia Ciucă, o componentă a lotului naţional, vine după un sezon foarte bun, în care a reuşit finale în Ungaria, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Germania şi România.

Tot în Capitală, Andreea Velcea a fost învinsă în finala de simplu feminin, 7-6, 2-6, 4-6 cu Carmen Roxana Manu (LPS-CSŞ Constanţa), iar Nini Dica a pierdut în penultimul act la simplu masculin, cucerind apoi bronzul după o partidă câştigată în două seturi, scor 7-6, 6-4, în faţa lui Bogdan Andreescu (Sport Club Municipal Bacău).

De asemenea, Mihai Vasii-Kolla şi Eric Daniel Bogdan, şi ei de la CS Sport 4 Fun Timişoara, au fost bătuţi în primul tur al probei de simplu masculin.

Pentru campioana naţională Alessia Ciucă urmează două turnee în Germania şi câte unul în Slovacia şi Cehia.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns