O timişeancă a găsit cheia succesului prin dragostea pentru… Petre Roman

iconie floare cofetareasa

Petre Roman, idolul multor doamne din anii de după Revoluție, are încă admiratoare în rândul sexului frumos, însă nu în varianta sa nouă și cosmetizată, ci într-una plină de calorii.

Este vorba de prăjitura ”Petre Roman”, făcută din ouă, mult zahăr, făină amestecată cu nucă măcinată, un pliculeț de praf de copt și alte câteva ingrediente.

”Se fac trei foi de doboș și se pune pe două dintre ele zahăr caramelizat. Crema se face din trei ouă întregi cu opt linguri de zahăr care se fierb în bain-marie și se adaugă la sfârșit o bucată de unt.

prajitura petre romanDupă ca s-a răcit crema se pune un pachet și jumătate de unt frecat și sucul de la o jumătate de lămâine, precum și coaja rasă.

Pentru partea de deasupra se bat două-trei albușe cu patru-șase linguri de zahăr, care apoi se fierb în bain-marie. Apoi se topește ciocolată și se stropește cu lingura sub formă de nori, după care cu un cuțit se definitivează ornamentul pentru a avea aspectul de coadă de păun. Este cea mai solicitată prăjitură.

Nu lipsește nici la petrecerile de majorat, nici la nunți sau botezuri, și nici la parastase”, spune Iconie Floare, o femeie din Silagiu, care face prăjituri pentru cunoscuți la orice ocazie.

Femeia s-a ”dedicat” dulciurilor după ce a intrat în șomaj.

”Am lucrat 21 de ani ca bobinatoare la Electromotor, la Buziaș. Când am fost trimisă în șomaj am învățat să fac prăjituri și torturi de la sora mea și apoi m-am angajat la laboratorul unei cofetării.

Când am fost mică nu erau altfel de dulciuri, se făceau niște turte cu untură ca fursecurile care erau date prin mașină. Și pentru mine cea mai delicioasă prăjitură este Petre Roman”, spune femeia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns