O stradă din Timişoara e cosită cu regularitate doar pe jumătate

iarba necosita

O veritabilă savană la doi pași de centrul orașului care își dorește să fie „capitală culturală europeană”. Vă puteți imagina cum arată străzile de la periferie?

 

Grație “destoinicilor” administratori ai orașului, în Timișoara au început să apară, cu o frecvență mai mult sau mai puțin regulată, situații hilare, demne de antologia poveștilor despre Caracal. Pe o stradă dintr-o zonă semi-centrală a urbei, Piața Maria, se înregistrează, de anul trecut, o situație caraghioasă și, în același timp, neplăcută pentru o parte din timișorenii care locuiesc acolo.

Cosmetizare cu discriminare

Concret, doamna Iuliana Miniov, administrator al imobilului nr. 8 A de pe strada Filaret Barbu, ne-a relatat că, din rațiuni doar de ea știute, primăria a decis că trebuie cosită doar iarba de pe o jumătate a străzii respective…

iarba mare

Dacă îți cad cheile mașinii în desișul de lângă carosabil, îți va lua ceva timp să le găsești…

 

Concret, anul trecut, când a observat că firma tocmită de municipalitate să întrețină spațiile verzi în zona respectivă cosește doar iarba de pe o jumătate a străzii – de la intersecția cu strada Brașov până la cea cu strada Virgil Madgearu -, doamna Miniov i-a întrebat pe cosași cum se explică acest lucru, răspunsul primit fiind că lor li s-a trasat ca sarcină doar cosmetizarea acelei porțiuni, în timp ce cealaltă jumătate ar fi acoperită, cel puțin scriptic, de o altă firmă.

Primăria invită timișorenii să iasă la coasă

În consecință, doamna Miniov s-a adresat primăriei, în 12 noiembrie 2015, încercând să afle de ce strada Filaret Barbu nu beneficiază de același tratament pe toată lungimea ei. I s-a răspuns după o lună, petiționara fiind informată că spațiul verde de la adresa menționată a fost cosit în luna noiembrie. Așa și era, primăria a trimis o echipă care a rezolvat situația, însă doar în urma petiției trimise de doamna Miniov.

Însă, în cuprinsul aceleiași adrese expediate de primărie, însuși șeful Direcției de mediu a primăriei, Adrian Bere Semeredi, o informa pe petiționară că “în conformitate cu HCL 371/2007 completată și modificată cu HCL 206/2009, este și obligația locatarilor de a-și întreține spațiile verzi aferente sau limitrofe imobilului, până la limita carosabilului”. Cu alte cuvinte: ia mai puneți și voi mâna pe coasă, dragi timișoreni, nu mai așteptați totul de la primărie!

Norocoși și ghinioniști

Ce nu i-a explicat, însă, petiționarei onor directorul Bere Semeredi este dacă acele hotărâri de consiliu local sunt valabile pentru toți timișorenii sau se aplică prin sondaj.

iarba cosita

Pe cealaltă jumătate de stradă, băieții de la „spații verzi” își fac treaba cu regularitate

 

Nu de alta, dar, de la începutul acestui an, pe jumătatea norocoasă a străzii Filaret Barbu au trecut deja de trei ori cosașii, iar pe cealaltă jumătate nici măcar o dată!

cosasi

Oare cei doi cosași vor trece și pe celălalt mal al Begăi?

 

Suntem chiar curioși în care hotărâre de consiliu local se prevede că, pe aceeași stradă, jumătate din iarbă trebuie cosită de primărie, iar cealaltă jumătate de locatari…

 

Lumini și umbre

Tot în toamna trecută, doamna Iuliana Miniov a cerut sprijinul primăriei și într-o altă chestiune: becul din vârful stâlpului de iluminat public amplasat în fața imobilului de la nr. 8 A începuse să dea rateuri, luminând cu intermitențe. Inițial, solicitarea de remediere a problemei a fost făcută pe adresa Enel, care a redirecționat-o, însă, pe timișoreancă către primărie.

strada Filaret

Un bec public cu personalitate: se aprinde când vrea, se stinge așijderea; primăriei nu-i pasă…

 

De aici a primit un răspuns laconic din partea unui alt șef, cel al Direcției tehnice, Culiță Chiș: “Vă comunicăm că se vor lua măsuri în vederea celor sesizate de dumneavoastră”.

Promisiune neonorată

Doamna Miniov susține că, din momentul primirii acelui răspuns, și până astăzi n-a venit nimeni de la Direcția Tehnică a primăriei să remedieze problema, spre nemulțumirea locatarilor din imobil, unii în vârstă, cărora le este teamă să iasă seara tocmai din cauza pauzelor neașteptate de iluminat. Cine știe, poate directorul Culiță Chiș caută de zor printre HCL-uri în speranța că găsește vreo hotărâre care prevede că, în caz de nevoie, timișorenii sunt obligați să schimbe singuri becurile de la iluminatul public…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *