”O să fie nebunie în școli și în spitale!” Cadrele didactice și cele medicale timişene se tem de un dezastru

”O să fie nebunie în școli și în spitale!” Cadrele didactice și cele medicale timişene se tem de un dezastru

Nici nu a început bine școala, că au și început problemele din învățământ. Toată suflarea vibrează în funcție de starea pandemică, pericolul fiind invocat la tot pasul. Cele mai multe discuții sunt în jurul testărilor care se vor realiza atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. Acestea din urmă sunt vaccinate în proporție de 60 la sută și nu sunt semne că procentul va crește prea curând.

Dacă profesorii vor fi obligați să se testeze, federațiile sindicale vor acționa guvernul în judecată, nu atât pentru oportunitatea măsurii, cât pentru achitarea contravalorii testelor efectuate, care, momentan, ar trebui suportate de fiecare cadru didactic sau părinte, în cazul copiilor.

Virgil Popescu, președintele Sindicatului Independent din Învățământul Preuniversitar Spiru Haret” Timiș, spume că avem de a face cu un abuz al autorităților, în acest caz:

”Învățământul general este obligatoriu. Or, ce faci cu copilul, îl trimiți acasă, dacă părintele nu e de acord cu testarea? La fel, în cadrul personalului, fie că e didactic sau nedidactic. Prin lege, atfel de testări cad în sarcina angajatorului, el trebuie să suporte costurile.

Or, profesorilor li s-a comunicat că trebuie să-și plătească testele, ceea ce nu e normal. Gândiți-vă că un test de acest fel costă sute de lei, și trebuie făcute cam trei-patru pe lună. Nu se poate așa ceva! Apoi, nu știu ce efect ar mai avea testele efectuate, dacă o parte dintre copii vor fi testați, alții, nu. De asemenea, nu înțelegem nici de ce vor fi testați doar cei nevaccinați, când și cei vaccinați pot transmite virusul? O să fie nebunie în școli!”.

CITEŞTE ŞI: Şcolile din Timiș au început să distribuie către părinți formularul de consimțământ pentru testarea elevilor

Tensiunea este la fel de mare și în rândul sindicatelor din sistemul medical. Și aici, procentul de vaccinare este tot în jur de 60 la sută.

”Sunt mulți care au probleme medicale, în general cei care iau anticoagulante și nu se pot vaccina. Legea e clară și nu pot fi obligați. Din păcate, s-au înmulțit cazurile cadrelor medicale infectate și nu se anunță nimic bun din această perspectivă. Oricum era un deficit de personal, iar acum, pentru că cei infectați trebuie să stea la izolare două săptămâni, vor rămâne și mai puțini. Vor fi multe probleme, chiar grave!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *