O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova (video)

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova (video)

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova (video)

Una dintre rachetele rusești doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, în extremitatea de nord a localității Naslavcea. Nu au fost înregistrate victime, dar ferestrele mai multor case au fost sparte.

O rachetă a rușilor a căzut în R. Moldova

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne de la Chișinău, citați de deschide.md.

Se întâmplă în contextul în care, potrivit ucrainenilor, luni dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului ucrainean Dnestrovsc, aflat la un kilometru de barajul Naslavcea din R. Moldova..

Nu există pericol de inundații, barajul nefiind afectat.

CITEȘTE ȘI: Peste 1.800 de locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş. Oferta AJOFM

Forțele MAI au încercuit zona în care a căzut racheta și fac verificări la fața locului.

Rușii continuă să atace infrastructura energetică a Ucrainei

Luni, Ucraina a acuzat Rusia de un nou „atac masiv” asupra infrastructurii sale energetice. De altfel, există numeroase întreruperi în alimentarea cu energie electrică și apă în Kiev din cauza atacurilor invadatorilor, conform b1tv.ro.

„Am reuşit să refacem posibilitatea tehnică de furnizare a energiei după atacuri ale Rusiei în timpul săptămânii. Însă deficitul persistă, astfel că trebuie să continue cumpătarea în ceea ce priveşte consumul de energie electrică”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, îndemnând oamenii să fie atenți mai ales când circulă pe străzi, drumurile fiind scufundate în întuneric noaptea din cauza penelor de curent.

Fumul exploziilor din Ucraina se vede din nordul R. Moldova

Fumul exploziilor e vizibil în orașele de nord ale Republica Moldova, informează tv8.md. Unul dintre atacuri a avut loc în preajma hidrocentralei de la Novodnestrovsk, aflată la câțiva kilometri de Republica Moldova.

În urma exploziilor, cinci puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova și-au sistat activitatea.

„Totodată, în contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, au transmis cei de la Ministerul moldovean al Apărării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *