O primărie a plantat panseluțe, dar le-a acoperit cu plase de frica ciorilor

Primăria Iași a plantat panseluțe, dar le-a acoperit cu plase de frica unor ciori

Primăria Iași a cheltuit în ultima lună pentru plantarea unor panseluțe peste 100.000 de euro. Pentru a le protejeze de ciori care au invadat orașul, florile au fost acoperite cu plase de protecție, relatează Digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Altercație cu focuri de armă. Un bărbat a fost înjunghiat

Autoritățile din Iași spun că pierd în fiecare sezon cel puțin 10.000 de euro din cauza ciorilor care distrug florile din oraș. Prin urmare, au hotărât să monteze plase de protecție. În acest fel florile plantate recent sunt protejate de inamicii înaripați. Decizia e privită, însă, cu scepticism de ieșeni, care consideră cheltuiala inutilă, arată Digi24.

Specialiștii cred că plasele de protecție reprezintă cea mai pașnică metodă, astfel încât și panseluțele și ciorile să poată trăi împreună. „Ele caută semințe, caută resturi vegetale pe care să le poată consuma. Sunt genul de animale oportuniste care mănâncă hrana pe care o găsesc, pe care o au la dispoziție și asta devine mai evident în timpul iernii”, explică Carmen Gache, de la Societatea Ornitologică.

Fiecare plantă distrusă de ciori înseamnă o pierdere de aproape 2 lei pentru oraș.

„Noi am plantat numai în această toamnă 280.000 de plante bianuale și sunt și 250.000 de bulbi de lalele, pentru că trebuie menționat că scot și acești bulbi de lalele din pământ. Și, vă dați seama, este o sumă considerabilă”, arată Laurențiu Ivan.

Numai pentru florile plantate în ultima lună în Iași s-au cheltuit, din bugetul local, peste 100.000 de euro, relatează digi24.ro „Eu am rămas surprinsă că și la momentul acesta au plantat flori, că astea deja nu mai au prea multă viață, nu? Mi se par cheltuieli inutile astea, dacă se fac din bugetul Primăriei”, spune o femeie. „Plasele, ce-i drept, acoperă florile și nu prea se mai văd. Nu prea le mai înțeleg frumusețea”, constată o altă ieșeancă.

„Este în detrimentul esteticii, dar degeaba puneam florile. Ne-am confruntat în ultimii trei ani cu un număr foarte mare de cazuri, astfel încât era inutilă munca noastră. Undeva la 10-15% din ele au fost tot timpul scoase”, se apără Laurențiu Ivan, director la Direcția de Servicii Municipale Iași.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns