O primă soluție în dosarul ”Poli 2”. Zece inculpați au fost achitați, unul a primit închisoare cu suspendare

Completul de judecată al Tribunalului Timiș a pronunțat prima soluție din dosarul ”Poli 2”. Astfel, din cei 11 inculpați, acuzați de procurorii DNA de abuz în serviciu, zece au fost achitați.

Cel care a primit o condamnare este fostul secretar al municipalității, Ioan Cojocari, care își va înscrie în cazierul judciar trei ani de închisoare cu suspendare. Totodată, el a fost obligat la plata sumei de 26 de milioane de lei.

Celelalte zece persoane judecate în acest dosar sunt fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, foștii directori de la Direcția de patrimoniu – Nicușor Miuț, respectiv, Martin Staia, precum și Violeta Mihalache, Delia Dumitru, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dimitriu și Smaranda Haracicu – aceștia din urmă ocupând alte funcții publice în administrația locală.

Sentința de ieri, pronunțată după trei amânări, nu este însă definitivă. Atât inculpații, cât și procurorii DNA vor putea ataca soluția la instanța superioară în grad.

Reamintim că, în acest dosar, procurorii DNA i-au acuzat pe inculpați că au comis un abuz în serviciu atunci când au semnat diverse documente pentru acordarea unor importante sume de bani (aproximativ 32 de milioane de lei) echipei de fotbal Politehnica, în perioada 2008-2011, în baza unui contract de asociere, care avut drept scop sprijinirea financiară a clubului în vederea desfășurării în condiții optime a activității sportive a fotbaliștilor legitimați la acest club.

Judecata a durat mai bine de doi ani, timp în care a avut loc și modificări importante ale unor texte de lege din domeniul justiției, printre care și infracțiunea de abuz în serviciu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns