O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6,7 milioane de euro la gaz

O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6,7 milioane de euro la gaz

O pensionară în vârstă de 70 de ani din Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit în luna decembrie o factură la gaze de 33,5 milioane de lei. Adică echivalentul a aproximativ 6,7 milioane de Euro. Femeia s-a trezit că pe factura de gaze naturale era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH. De la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Iar asta în condițiile în care singurii „mari consumatori” de gaz sunt aragazul și centrala folosită doar pentru încălzitul apei. Femeia își încălzește locuința cu sobe cu lemne.

CITEȘTE ȘI: Bolnavii tremură de frig în unele spitale din Timișoara: 10 grade în saloane! Țoancă îi cere lui Fritz să oprească genocidul / Foto

S-a dus cu factura ireală la gaze direct la ghișeele Gaz Est

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre. Nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii, Gabriel Mereuță. Speriată, femeia a luat primul mijloc de transport și s-a prezentat la ghișeele Gaz Est, pentru explicații. „Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o pensionară de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a povestit băiatul femeii.

O pensionară și factura ei uriașă, subiect de glume pe internet

Acesta a postat factura și pe o rețea de socializare. Iar glumele, firește, nu au întârziat să apară. „Fă lampa mai mică!”. „Dar ce faci? Umpli butelii acasă?”. „Investește în vreo canistră de antigel. Să nu te trezești cu factura mărită și la apă!”. „Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută”.

observatornews.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *