O patiserie din județul Timiș și un fast-food din Timișoara, închise temporar de Protecția Consumatorilor

O patiserie din județul Timiș și un fast-food din Timișoara, închise temporar de Protecția Consumatorilor

O patiserie din județul Timiș și un fast-food din Timișoara, închise temporar de Protecția Consumatorilor

Reprezentanții Protecției Consumatorilor Timiș au decis să închdă temporar o patiserie din Parța și un fast-food din Timișoara, de pe Calea Șagului, în urma neregulilor grave constatate la cele două unități alimentare.

La patiserie s-a constatat că toată materia primă, cu excepția umpluturilor, este păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător.

CITEȘTE ȘI: Prăpăd într-o localitate din Timiş: peste 100 de amenzi de circulaţie, 5 permise reţinute şi 2 „taloane” retrase, în doar câteva ore

”Spatiile de producție și de vânzare neconforme, cu pereți si tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltratii, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsa, deteriorat.

Spatiile frig necurățate, neigienizate, care nu asigura temperatura de depozitate termometrele utilajelor indicând 14 respectiv 20 grade Celsius.

Cuptorul necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsa. Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grasime arsa, deformate, rupte. Prezenta in depozit a cablurilor electrice suspendate.

Depozitul și spațiul de producție cu prezenta in număr mare a muștelor, furnicilor. Produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii continuti si nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora.”, transmite Mihai Alin Gubandru, director adjunct al Protecției Consumatorilor Timiș.

La fast-food au fost descoperite materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare , materii prime având modificată starea termică. și spațiul dedicat alimentației publice neigenizat, cu insecte vii și moarte.

Reprezentanții Protecției Consumatorilor Timiș au decis să aplice, în cazul patiseriei, două amenzi în valoare totală 20000 lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

De asemenea, în cazul fast-foodului s-a aplicat o amendă de 20000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns